Home » Genealogie » Parenteel van Johanna van Meerten (?-1600) en Johan van Brakell (?-1580)

Parenteel van Johanna van Meerten (?-1600) en Johan van Brakell (?-1580)

Johanna van Meerten werd op ? geboren te Ingen als dochter van Dirk van Meerten (?-1568) en Bertha van Eck van Panthaleon (?-1531). Het parenteel van haar ouders is hier te vinden. Zij is overleden op 22 april 1600 te Lienden. Zij trouwde op 17 juli 1550 te Lienden met Johan van Brakell. Johan van Brakell werd op ? te Lienden geboren als zoon van Cornelis van Brakell (?-?) en Margriet van Boecop (?-?). Hij is overleden op 8 juli 1580 te Lienden.

Kinderen

Uit dit huwelijk werden de volgende kinderen geboren.1

  1. Lodewijk van Brakell. Hij werd geboren op ? te Lienden en overleed op ? te ?.  Hij trouwde op ? te ? met Catharina Tempier, geboren op ? te ? en overleden op 15 juli 1600 te Nijmegen. Zij was een dochter van Gerhard Tempier (?-?) en Helena van den Bosch (?-?). Hij hertrouwde voor de eerste maal op ? te ? met Judith van Beynum, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Zij was een dochter van ? van Beynum (?-?) en ? ? (?-?). Hij hertrouwde voor de tweede maal op ? te ? met Jodoca Ruysch, geboren op ? te ? en overleden op 24 augustus 1624 te Beverwijk. Zij was een dochter van Pieter Ruysch (?-1595) en Paschiera van Lokeren (?-1603).
  2. Johan van Brakell. Hij werd geboren op ? te ? en overleed op ? te ?. Hij is ongehuwd overleden.
  3. Dirk van Brakell. Hij werd geboren op ? te ? en overleed op ? te ?. Hij trouwde op ? te ? met Petronella Vijgh, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Zij was een dochter van Adriaan van Vijgh (?-?) en Hadewich van Rossum (?-?).
  4. Alyd van Brakell. Zij werd geboren rond het jaar 1566 te ? en overleed op 30 april 1619 te ?. Zij trouwde op ? te ? met Hendrik Sael Uytten Engh, geboren rond het jaar 1547 te ? en overleden op 2 november 1620 te ?. Hij was een zoon van ? ? (?-?) en ? ? (?-?).

Meer informatie over dit echtpaar

Dit parenteel wordt nog verder compleet gemaakt. Hieronder volgen tijdelijk de linkjes naar artikelen op deze website die onder meer dit echtpaar vermelden. Later, als de Heere leven geeft, willen we dit omwerken tot een overzichtelijk en leesbaar geheel.

  1. Ik lees in bronnen dat Johanna en Johan ten minste zeven kinderen hebben gehad.