Home » Genealogie » Parenteel van Johanna van Meerten (?-1600) en Johan van Brakell (?-1580)

Parenteel van Johanna van Meerten (?-1600) en Johan van Brakell (?-1580)

De wapenschilden van Johanna van Meerten en Johan van Brakell. Screenshot genomen door Jan van Meerten op 1 juli 2023 uit de kwartierstaat van Gertruijdt Dorothe van Goltsteijn (zie elders op deze website).

Johanna van Meerten werd op ? geboren te Ingen als dochter van Dirck van Meerten (?-1568) en Bertha van Eck van Panthaleon (?-1531). Het parenteel van haar ouders is hier te vinden. Zij is overleden op 22 april 1600 te Lienden. Zij trouwde op 17 juli 1550 te Lienden met Johan van Brakell. Johan van Brakell werd op ? te Lienden geboren als zoon van Cornelis van Brakell (?-1562) en Margriet toe Boecop (?-?). Hij is overleden op 8 juli 1580 te Lienden.

Kinderen

Uit dit huwelijk werden de volgende kinderen geboren (in willekeurige volgorde):1

  1. Johan van Brakell. Hij werd geboren op ? te Lienden en overleed op ? te ?. Hij is ongehuwd overleden.
  2. Cornelis van Brakell. Hij werd geboren op ? te ? en overleed op ? te ?. Hij is ongehuwd overleden.
  3. Dirck van Brakell. Hij werd geboren op ? te Lienden en overleed op ? te Tiel. Hij trouwde op 8 maart 1587 te Tiel met Petronella Vijgh, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Zij was een dochter van Adriaan van Vijgh (?-1581) en Hadewich van Rossum (?-1602).
  4. Lodewijk van Brakell. Hij werd geboren op ? te Lienden en overleed op ? te ?.  Hij trouwde op ? te ? met Catharina Tempier, geboren op ? te ? en overleden op 15 juli 1600 te Nijmegen. Zij was een dochter van Gerhard Tempier (?-?) en Helena van den Bosch (?-?). Hij hertrouwde voor de eerste maal op ? te ? met Judith van Beynum, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Zij was een dochter van ? van Beynum (?-?) en ? ? (?-?). Hij hertrouwde voor de tweede maal op ? te ? met Jodoca Ruysch, geboren op ? te ? en overleden op 24 augustus 1624 te Beverwijk. Zij was een dochter van Pieter Ruysch (?-1595) en Paschiera van Lokeren (?-1603).
  5. Bertha van Brakell. Zij werd geboren op ? te Lienden en overleed op ? te ?. Zij trouwde op ? te ? met Jacob Both van der Eem, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Hij was een zoon van Gerrit (of: Gerard) Both van der Eem (?-?) en Deliana Freys van Dolre (?-?).
  6. Aleida (of: Alyd/Aletta) van Brakell. Zij werd geboren rond het jaar 1566 te Lienden en overleed op 30 april 1619 te Amersfoort. Zij trouwde op ? te ? met Hendrik (of: Henricus) Sael uten Eng, geboren rond het jaar 1547 te ? en overleden op 2 november 1620 te Amersfoort. Hij was een zoon van ? Sael uten Eng (?-?) en ? Ruysch (?-?).

Meer informatie over dit echtpaar

Dit parenteel wordt nog verder compleet gemaakt. Hieronder volgen tijdelijk de linkjes naar artikelen op deze website die onder meer dit echtpaar vermelden. Later, als de Heere leven geeft, willen we dit omwerken tot een overzichtelijk en leesbaar geheel.

Voetnoten

  1. Ik lees in bronnen dat Johanna en Johan ten minste zes kinderen hebben gehad.