Home » Genealogie » Parenteel van Dirck van Meerten (?-1568) en Bertha van Eck van Panthaleon (?-1531)

Parenteel van Dirck van Meerten (?-1568) en Bertha van Eck van Panthaleon (?-1531)

De wapenschilden van Dirck van Meerten en Bertha van Eck van Panthaleon. Screenshot genomen door Jan van Meerten op 1 juli 2023 uit de kwartierstaat van Gertruijdt Dorothe van Goltsteijn (zie elders op deze website).

Dirck van Meerten werd op ? geboren te ? als zoon van Dirck van Meerten (?-1530) en Cristina van Eck van Panthaleon (?-?). Hij is overleden op 20 december 1568 te Ingen. Hij trouwde op ? te ? met Bertha van Eck van Panthaleon. Bertha van Eck van Panthaleon werd op ? te ? geboren als dochter van Johan van Eck van Panthaleon (?-?) en Aleid van Meekeren (?-?). Zij is overleden op 7 september 1531 te Ingen.

Kinderen

Uit dit huwelijk werden de volgende kinderen geboren (vooralsnog in willekeurige volgorde):

  1. Johanna van Meerten. Zij werd geboren op ? te Ingen en overleed op 22 april 1600 te Lienden. Zij trouwde op 17 juli 1550 te Lienden met Johan van Brakell, geboren op ? te Lienden en overleden op 8 juli 1580 te Lienden. Hij was een zoon van Cornelis van Brakell (?-?) en Margriet van Boecop (?-?). Het parenteel van dit echtpaar is hier te vinden.
  2. Dirck van Meerten. Hij werd geboren op ? te Ingen en overleed op ? te ?. Hij trouwde op ? te ? met Elisabeth van Els, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Zij was een dochter van ? van Els en ? ? (?-?). Het parenteel van dit echtpaar is hier te vinden.
  3. Maria van Meerten. Zij werd geboren op ? te Ingen en overleed op ? te ?. Zij trouwde op ? te ? met Gijsbert de Cock van Delwijnen, geboren op ? te ? en overleden op 20 september 1575 te Ingen. Hij was een zoon van Johan de Cock van Delwijnen (?-1550) en Anna de Ruijter (?-?). Het parenteel van dit echtpaar is hier te vinden.
  4. Anna van Meerten. Zij werd geboren op ? te Ingen en overleed op ? te ?. Zij trouwde op ? te ? met Heijmerick van Bemmel, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Hij was een zoon van Johan van Bemmel (?-?) en Bertha van Meeckeren (?-?). Het parenteel van dit echtpaar is hier te vinden.

Meer informatie over dit echtpaar

Dit parenteel wordt nog verder compleet gemaakt. Hieronder volgen tijdelijk de linkjes naar artikelen op deze website die onder meer dit echtpaar vermelden. Later, als de Heere leven geeft, willen we dit omwerken tot een overzichtelijk en leesbaar geheel.