Home » Genealogie » Parenteel van Maria van Meerten (?-?) en Gijsbert de Cock van Delwijnen (?-1575)

Parenteel van Maria van Meerten (?-?) en Gijsbert de Cock van Delwijnen (?-1575)

De wapenschilden van Maria van Meerten en Gijsbert de Cock van Delwijnen. Screenshot genomen door Jan van Meerten op 21 september 2023 uit de kwartierstaat van Gertruijdt Dorothe van Goltsteijn (zie elders op deze website).

Maria van Meerten werd op ? geboren te Ingen als dochter van Dirck van Meerten (?-1568) en Bertha van Eck van Panthaleon (?-1531). Het parenteel van haar ouders is hier te vinden. Zij is overleden op ? te ?. Zij trouwde op ? te ? met Gijsbert de Cock van Delwijnen. Gijsbert de Cock van Delwijnen werd op ? te ? geboren als zoon van Johan de Cock van Delwijnen (?-1550) en Anna de Ruijter (?-?). Hij is overleden op 20 september 1575 te Ingen.

Kinderen

Uit dit huwelijk werden de volgende kinderen geboren (in willekeurige volgorde):

  1. Geertruida de Cock van Delwijnen. Zij werd geboren op ? te ? en overleed in 1644 te Ingen. Zij trouwde op 17 november 1587 (datum van huwelijksvoorwaarden) te Ingen met Johan van Goltsteijn, geboren op ? te ? en overleden in ? te ?. Hij was een zoon van Willem van Goltsteijn (?-1565) en Catharina van Meeckeren (?-?).
  2. Gijsbert de Cock van Delwijnen. Hij werd geboren op ? te ? en overleed op ? te ?. Hij trouwde op ? te ? met ? van Eck van Panthaleon, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Zij was een dochter van Roeland van Eck van Panthaleon (?-?) en Johanna Barner (?-1667).

Meer informatie over dit echtpaar

Dit parenteel wordt nog verder compleet gemaakt. Hieronder volgen tijdelijk de linkjes naar artikelen op deze website die onder meer dit echtpaar vermelden. Later, als de Heere leven geeft, willen we dit omwerken tot een overzichtelijk en leesbaar geheel.