Home » Genealogie » Parenteel van Anna van Meerten (?-?) en Heijmerick van Bemmel (?-?)

Parenteel van Anna van Meerten (?-?) en Heijmerick van Bemmel (?-?)

Anna van Meerten werd op ? geboren te Ingen als dochter van Dirck van Meerten (?-1568) en Bertha van Eck van Panthaleon (?-1531). Het parenteel van haar ouders is hier te vinden. Zij is overleden op ? te ?. Zij trouwde op ? te ? met Heijmerick van Bemmel. Heijmerick van Bemmel werd op ? te ? geboren als zoon van Johan van Bemmel (?-?) en Bertha van Meeckeren (?-?). Hij is overleden op ? te ?.

Kinderen

Uit dit huwelijk werden de volgende kinderen geboren (in willekeurige volgorde):

  1. Johan van Bemmel. Hij werd geboren op ? te ? en overleed op ? te ?. Hij trouwde op ? te ? met Frederica de Cocq van Delwijnen, geboren op ? te ? en overleden op 3 januari 1618 te Utrecht. Zij was een dochter van ? de Cocq van Delwijnen (?-?) en ? ? (?-?).
  2. Diederik van Bemmel. Hij werd geboren op ? te ? en overleed op 14 januari 1652 te Arnhem.1 Hij trouwde op 26 augustus 1600 te Zutphen met Wilhelmina van der Hell, geboren op ? te ? en overleden op 2 april 1622 te Arnhem. Zij was een dochter van Casijn van der Hell (?-1601) en Geertruijd van Wijnbergen (?-?).
  3. Bertha van Bemmel. Zij werd geboren op ? te ? en overleed op 24 oktober 1650 te Rijswijk. Zij trouwde op 24 januari 1606 te ? met Gijsbert van Hardenbroek, geboren op ? te ? en overleden op 28 februari 1608 te Rijswijk. Hij was een zoon van Gijsbert van Hardenbroek (?-1600) en Theodorica van Deutecom (?-?). Het huwelijk bleef (waarschijnlijk) kinderloos. Gijsbert was, voor hij trouwde met Bertha, eerder getrouwd geweest met Christina van Gellicum (?-?).
  4. Martina van Bemmel. Zij werd geboren op ? te ? en overleed op ? te ?.
  5. Hillegonda van Bemmel. Zij werd geboren op ? te ? en overleed op 2 april 1641 te ?. Zij trouwde op ? te ? met Evert de Cock van Opijnen, geboren in 1586 te ? en overleden in 1677 te ?. Hij was een zoon van Dirck de Cock van Opijnen (?-?) en Hilbranda van Deelen (?-?). Het huwelijk bleef kinderloos.

Meer informatie over dit echtpaar

Dit parenteel wordt nog verder compleet gemaakt. Hieronder volgen tijdelijk de linkjes naar artikelen op deze website die onder meer dit echtpaar vermelden. Later, als de Heere leven geeft, willen we dit omwerken tot een overzichtelijk en leesbaar geheel.

Voetnoten

  1. Zijn begraafinschrijving is hier te vinden: https://oorsprong.info/begraafinschrijving-van-diederick-van-bemmel-1652/. Hierop wordt vermeld dat hij op 12 februari 1652 begraven is. Bijna een maand na overlijden boven aarde staan lijkt de auteur wel erg lang.