Home » Evenement » Goed nieuws: Proceedings van de Ninth International Conference on Creationism eindelijk beschikbaar

Goed nieuws: Proceedings van de Ninth International Conference on Creationism eindelijk beschikbaar

Afgelopen zomer vond aan de Cedarville University de ‘Ninth International Conference on Creationism’ plaats. De proceedings lieten helaas nog steeds op zich wachten. Met dank aan een kennis kan ik u mededelen dat de proceedings nu eindelijk te bestuderen zijn. Ze zijn nog niet te raadplegen via de officiële conferentiewebsite, maar wel via de website van Cedarville University.1

https://publications.cedarville.edu/icc_proceedings/vol_9_2023/

Na het titelblad en de inhoudsopgave kunnen we een voorwoord lezen van de organisator dr. John H. Whitmore. De bladzijden 3 tot en met 627 van deze proceedings omvatten de conferentiepapers. Deze papers zijn onderverdeeld in vijf categorieën: (1) Astronomy, (2) Bible Studies and Philosophy, (3) Biology, (4) Engineering and Physics, en (5) Geology. Na deze papers worden de abstracts weergegeven. Deze zijn verdeeld in zes categorieën: (1) Astronomy, (2) Archeology, (3) Bible, Education, Law and Philosophy, (4) Biology, (5) Engineering, en (6) Geology. Tot slot worden de samenvattingen van de posters weergegeven. Van de meeste posterpresentaties is de poster zelf ook te bestuderen. De link hierboven zal u naar de proceedings leiden. Ze zijn, via dezelfde link, ook als pdf te downloaden.

Voetnoten

  1. Over deze conferentie hebben we al heel veel geschreven. Zie daarvoor: https://oorsprong.info/negende-editie-van-de-international-conference-on-creationism-zal-deze-zomer-plaatsvinden-op-cedarville-university/, https://oorsprong.info/programma-icc-2023-begint-steeds-meer-vorm-te-krijgen-registratie-mogelijk-tot-3-juli-2023-d-v/, https://oorsprong.info/dr-todd-c-wood-prominent-aanwezig-op-de-icc-geleerde-presenteert-maar-liefst-vijf-papers-veelal-over-paleoantropologie-en-de-implicaties-voor-het-klassieke-scheppingsparadigma/, https://oorsprong.info/paul-garner-msc-met-ten-minste-twee-papers-aanwezig-op-de-icc-definitieve-programma-laat-nog-op-zich-wachten/, https://oorsprong.info/twee-nederlanders-verdedigen-samen-met-een-amerikaan-een-poster-over-de-castile-formation-op-de-icc/, https://oorsprong.info/voorlopig-programma-van-de-international-conference-on-creationism-icc-online-veel-angelsaksisch-creationistische-wetenschappers-aanwezig/, https://oorsprong.info/colum-icc-geen-internationale-maar-angelsaksische-conferentie/, https://oorsprong.info/maandag-17-juli-2023-eerste-officiele-presentatiedag-van-de-icc/, https://oorsprong.info/dinsdag-18-juli-2023-tweede-officiele-presentatiedag-van-de-icc/, https://oorsprong.info/woensdag-19-juli-2023-derde-en-laatste-officiele-presentatiedag-van-de-icc/ en https://oorsprong.info/ir-gert-jan-van-heugten-ging-als-wetenschapsjournalist-naar-de-international-conference-on-creationism-icc-van-2023-enkele-kritisch-sympathetische-gedachten/.