Home » Evenement » Voorlopig programma van de International Conference on Creationism (ICC) online – Veel Angelsaksisch-creationistische wetenschappers aanwezig

Voorlopig programma van de International Conference on Creationism (ICC) online – Veel Angelsaksisch-creationistische wetenschappers aanwezig

De International Conference on Creationism (ICC) heeft een voorlopig programma online staan. Ze geven aan dat ze wel een beetje laat zijn en dat dit programma nog gewijzigd kan worden. De ICC 2023 hoopt plaats te vinden aan de Cedarville University. Het programma bevat interessante onderwerpen van onderzoeken die het scheppingsparadigma weer verder zouden kunnen helpen. De organisatie heeft ook de lijst van sponsors online gezet. Een opvallend detail is dat het hier slechts Amerikaanse organisaties betreft. Het congres ‘Origins 2023’ heeft nog geen programma beschikbaar.1

Een luchtfoto van de gebouwen van Cedarville University rondom het Cedar Lake. Bron: Google Maps.

Dagprogramma

De ICC is een van de betere conferenties die gehouden wordt.2 Als we het programma bekijken dan zien we dat de organisatie erin geslaagd is om een breed aanbod aan presentatie- en werkvormen te verzorgen. De conferentie begint helaas op zondag. Dan is de mogelijkheid om in te checken en kennis te maken met de verschillende organisaties. In de avond zijn de zogenoemde eveningsessies waar we al eerder op gewezen hebben. Deze avondsessies zijn op elke avond behalve woensdag. Wat ook elke dag (behalve zondag) terug komt zijn de rondetafelgesprekken of panels. Op maandag is het thema van dit forum ‘Biogeography in the Post-Flood Landscape’. Op dinsdag is het thema ‘Pre-Flood/Post-Flood Boundaries’. Op woensdag ‘Feathered Dinosaurs: Implications for Creationism’. Op dinsdag en woensdag wordt er een planetarium laten zien. Op maandag wordt er in het ‘DeVries Theater’ de nieuwe, maar nog niet officieel verschenen, documentaire ‘Is Genesis History?: Mountains After the Flood’ laten zien.3 Er zijn ook twee recepties gepland: één op maandag met de Creation Research Society (CRS) en één op dinsdag met de Institute for Creation Research (ICR).

Detailprogramma

Het detailprogramma is ook bekendgemaakt. Er zijn paperpresentaties, abstractpresentaties en posterpresentaties. De posterpresentaties zijn als apart programma opgenomen. Het detailprogramma bevat vooral de paper- en abstractpresentaties. Voor een presentatie van een paper heeft men 50 minuten gerekend, voor de presentatie van een abstract 20 minuten. De luisteraar heeft een keuzeprogramma. De eerste ochtendsessie begint om 8.00 uur en duurt tot 8.50 uur. De tweede ochtendsessie begint om 9.00 uur en duurt tot 9.50 uur. De derde ochtendsessie begint om 10.00 uur en duurt tot 10.50 uur. De vierde ochtendsessie begint om 11.00 uur en duurt tot 11.50 uur. Dit geldt voor alle drie de dagen. Meestal heeft de luisteraar te kiezen tussen vier verschillende sprekers (vijf als gekozen wordt voor de abstractpresentaties).4

Sprekers

Voor zover ik het nu kan overzien zijn alle sprekers afkomstig uit de Angelsaksisch-creationistische wereld (behalve de twee Nederlanders bij de postersessie). Tussen de sprekers zitten veel hier bekende Amerikaanse creationisten zoals dr. Steven Austin, dr. John Baumgardner, dr. Robert Carter, dr. Tim Clarey, dr. Matthew Cserhati, dr. Danny Faulkner, dr. Jake Hebert, dr. Mark Horstemeyer, dr. Matthew McLain, dr. Marcus Ross, dr. Andrew Snelling, dr. Jeffrey Tomkins, dr. John Whitmore, dr. Kurt Wise en dr. Todd Wood. Het werk van de meesten van hen hebben we hier op deze website wel eens besproken. Het is bemoedigend om te zien dat deze onderzoekers niet afgehaakt zijn, maar nog steeds onderzoek willen doen en presenteren. Het programma is rijk gevarieerd. In tegenstelling tot de vorige ICC is het wetenschapsonderdeel kosmologie slecht vertegenwoordigd. Alleen dr. Danny Faulkner lijkt daarover te spreken.5 Ook zijn er best nog wel een aantal posters ingeleverd, waaronder een poster van twee Nederlanders.6 In een volgend artikel, wanneer het programma definitief is, wil ik de achtergronden van de sprekers bespreken en kijken naar de inhoudelijke bijdrage.

Voetnoten

  1. Op deze twee pagina’s zijn resp. het programma en de sponsorlijst te vinden: https://www.internationalconferenceoncreationism.com/2023/07/icc-2023-complete-schedule/ en https://www.internationalconferenceoncreationism.com/2023/07/icc-2023-vendors-and-sponsors/.
  2. Ondertussen hebben we over ICC 2023 al een collectie artikelen geschreven: https://oorsprong.info/negende-editie-van-de-international-conference-on-creationism-zal-deze-zomer-plaatsvinden-op-cedarville-university/, https://oorsprong.info/programma-icc-2023-begint-steeds-meer-vorm-te-krijgen-registratie-mogelijk-tot-3-juli-2023-d-v/, https://oorsprong.info/dr-todd-c-wood-prominent-aanwezig-op-de-icc-geleerde-presenteert-maar-liefst-vijf-papers-veelal-over-paleoantropologie-en-de-implicaties-voor-het-klassieke-scheppingsparadigma/, https://oorsprong.info/paul-garner-msc-met-ten-minste-twee-papers-aanwezig-op-de-icc-definitieve-programma-laat-nog-op-zich-wachten/ en https://oorsprong.info/twee-nederlanders-verdedigen-samen-met-een-amerikaan-een-poster-over-de-castile-formation-op-de-icc/.
  3. Hier hopen we met Fundamentum binnenkort nog wat aandacht aan te besteden. Zie bijvoorbeeld: https://oorsprong.info/bestseller-dvd-is-genesis-history-krijgt-een-vervolg-mountains-after-the-flood-zoomt-in-op-de-tijd-na-de-zondvloed/.
  4. Het detailprogramma met de sprekers en onderwerpen is hier te vinden: https://www.internationalconferenceoncreationism.com/wp-content/uploads/2023/07/ICC_2023_Schedule.pdf.
  5. Faulkner spreekt op het congres ‘Bijbel & Wetenschap 2023’ van 21 oktober 2023 D.V.: https://oorsprong.info/congres/.
  6. Zie voor deze poster: https://oorsprong.info/twee-nederlanders-verdedigen-samen-met-een-amerikaan-een-poster-over-de-castile-formation-op-de-icc/.