Home » Evenement » Programma ICC-2023 begint steeds meer vorm te krijgen – Registratie mogelijk tot 3 juli 2023 D.V.

Programma ICC-2023 begint steeds meer vorm te krijgen – Registratie mogelijk tot 3 juli 2023 D.V.

Volgende maand (juli) D.V. is het weer zo ver. De negende editie van de International Conference on Creationism hoopt dan plaats te vinden in Cedarville, aan de creationistische Cedarville University. De conferentie wordt in regel om de vijf jaar gehouden. Vijf jaar geleden was ik er, dankzij een sponsor, zelf aanwezig. Deze keer ben ik vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt om de conferentie thuis vanaf het bed te volgen. Het programma begint steeds meer vorm te krijgen. Vandaag een update.1

De conferentie staat gepland van 16 juli 2023 tot en met 19 juli 2023. De conferentie wil creationistisch-wetenschappelijk zijn. De wetenschappelijke artikelen en posters zijn allemaal peer-reviewed door experts uit het zelfde vakgebied. In de avondsessies worden lezingen georganiseerd voor een breed publiek. Vergeleken met de vorige keer is er een verandering opgetreden. Per avond wordt nu niet één spreker uitgenodigd, maar vier. Elke spreker krijgt 25 minuten om zijn verhaal te doen. De namen van de sprekers zijn ook bekend. In de avond van 16 juli 2023 wordt de conferentie eerst algemeen geïntroduceerd. Daarna spreken in deze volgorde dr. Bill Barrick over een theologisch onderwerp, dr. Andrew Snelling over een geologisch onderwerp en dr. Russell Humphreys over een natuurkundig onderwerp. In de avond van 17 juli 2023 spreken dr. Joe Francis over een biologisch onderwerp, dr. Douglas Petrovitch over een archeologisch onderwerp, dr. Danny Faulkner over een astronomisch onderwerp en dr. John Baumgardner over een lezing aangaande Numerical Modeling (numeriek modelleren)2 In de avond van 18 juli 2023 spreken dr. John Sanford over een genetisch onderwerp, dr. Kurt Wise over een paleontologisch onderwerp, dr. Matt McLain over een educatief onderwerp en dr. Aaron Hutchison over een chemisch onderwerp. Op 19 juli 2023 is er géén avondprogramma. Op 17 en 18 juli 2023 zijn er twee reünies gepland, resp. van Creation Research Society (CRS) en Institute for Creation Research (ICR).3 Op 15 juli 2023 (voorafgaande aan de ICC) wordt er door de Creation Theology Society (CTS), Creation Biology Society (CBS) en de Creation Geology Society (CGS) ook een congresdag georganiseerd.4 Het programma daarvan is, evenals het dagprogramma van de ICC, nog niet bekend.

De organisatie van de ICC kreeg nog enkele vragen naar aanloop van de conferentie. Deze vragen hebben ze beantwoord in een ‘Frequently Asked Questions (FAQ)’-artikel op de website van de conferentie.5 Wilt u naar Amerika afreizen om deze conferentie te bezoeken let dan op dat u uzelf tot 3 juli 2023 kunt registreren.6 Hoewel de ICC geen internationale, maar eerder een Angelsaksische7, conferentie is, is het volgen van deze conferentie de moeite waard. Zeker de gepubliceerde papers zijn het betere creationistische werk. We houden u op de hoogte als er wijzigingen zijn en doen ook van een afstand verslag van de conferentie.

Voetnoten

  1. Ik schreef al eerder een artikel over ICC-2023: https://oorsprong.info/negende-editie-van-de-international-conference-on-creationism-zal-deze-zomer-plaatsvinden-op-cedarville-university/.
  2. https://natuurkundeuitgelegd.nl/modelleren.php.
  3. Meer informatie over het programma en de sprekers is hier te vinden: https://www.internationalconferenceoncreationism.com/9th-icc-schedule/.
  4. Ook dit congres is de moeite van het bezoeken waard: https://oorsprong.info/creationistische-academici-presenteren-deze-maand-onderzoekswerk-op-de-jaarlijkse-origins-conference/.
  5. Dit FAQ-artikel is hier te vinden: https://www.internationalconferenceoncreationism.com/2023/06/faq-as-we-approach-the-icc/.
  6. Registreren kan via deze webpagina: https://cedarvilleuniversity.regfox.com/international-conference-on-creationism-2023.
  7. Ik wil daar binnenkort nog een sympathetisch-kritische column voor deze website over schrijven.