Home » Nieuwsbrief » Standaard email ter uitnodiging van vrienden en bekenden voor het congres

Standaard email ter uitnodiging van vrienden en bekenden voor het congres

Geachte heer en/of mevrouw,

In deze eenmalige mailing wil ik u hartelijk uitnodigen voor deelname aan het congres op 26 juni 2021. Het congres heeft als titel ‘Bijbel & Wetenschap’ en als thema ‘Intelligent Design’. Hoe kunnen we weten dat de Bijbel betrouwbaar is en hoe weten we dat deze wereld ontworpen is? Het congres wordt georganiseerd door mijzelf in samenwerking met Geloofstoerusting. Dit platform zet zich onder andere in voor apologetiek (geloofsverdediging).

We hebben een negental academici uitgenodigd om wat te vertellen over theologie, filosofie, biologie en geologie. Deze conferentie is geschikt voor predikanten, studenten en docenten, maar ook voor iedere geïnteresseerde die al wat bagage heeft op dit onderwerp maar dit verder wil uitbreiden. Het congres is te volgen via het YouTube-kanaal van Fundamentum en Geloofstoerusting. Het programma alsook de sprekersinformatie is hier te vinden. De flyer van het congres is in de bijlage bijgevoegd en ook hier te vinden. Zou u deze willen verspreiden onder derden? Mocht u op de hoogte willen blijven van de verdere voorbereidingen op het congres dan kunt u uzelf hier aanmelden.

Deelname aan het congres is gratis. Mocht u toch een vergoeding voor de onkosten willen overmaken dan kan dit naar NL79INGB0008453215 t.n.v. J.W. van Meerten. Een dergelijke gift wordt zeer gewaardeerd en zorgt ervoor dat we een dergelijk congres in de toekomst vaker kunnen organiseren. Voelt u uzelf niet verplicht om alle lezingen mee te doen, mocht u op die dag ‘slechts’ een uur de tijd hebben dan kunt u naar keuze een lezing volgen.

Achter het congres hebben we ook een landingswebsite opgezet (wat ook mijn persoonlijke website is). Het loont de moeite om daar verder te kijken. Naast genealogische gegevens staan er ook artikelen over diverse onderwerpen zoals het scheppingsparadigma, seksuele gerichtheid etc. Een top-5 van artikelen: (1) Finse politicus, Päivi M. Rasanen, spreekt zich uit tegen praktiserende homoseksualiteit en riskeert gevangenisstraf, (2) COLUMN: Nederlandse vulkanen?, (3) EU behandelt christelijke natie Hongarije kwalijk, (4) Het defensiesysteem van een bombardeerkever en een Ankylosaurus een probleem voor creationisten?, en (5) “We gaan niet nog een keer vier jaar traineren”- Via Dolorosa en het beleid van D66 (Sigrid Kaag). Feedback op deze (of andere artikelen) kan geleverd worden via deze pagina of als reactie op de mail.

Hartelijk bedankt voor het lezen van de bovenstaande informatie. Mocht u een dergelijke mail (absoluut) niet op prijs stellen, laat dit dan weten als reactie op deze email.

Hartelijke groet en hopelijk tot ziens op 26 juni 2021 D.V.,

Jan van Meerten