Home » Evenement » Bijbels Beraad M/V haalt theoloog dr. Carl Trueman en politica Päivi Räsänen naar Nederland om te spreken op de conferentie van 26 juni 2024 D.V.

Bijbels Beraad M/V haalt theoloog dr. Carl Trueman en politica Päivi Räsänen naar Nederland om te spreken op de conferentie van 26 juni 2024 D.V.

Op 26 juni 2024 D.V. organiseert Bijbels Beraad M/V een conferentie in Lunteren met Amerikaans theoloog dr. Carl Trueman en Fins politica Päivi Räsänen als belangrijkste sprekers. Voor degenen die geen Engels kunnen spreken is er bij beide sprekers vertaling beschikbaar. De verdere voorbereidingen voor deze conferentiedag zijn in volle gang. De organisatie meldt dat nadere informatie en de mogelijkheid tot aanmelden nog volgt.1

Dr. Carl Trueman

Dr. Carl Trueman is professor aan Grove City College. Hij schreef het boek ’The Rise and Triumph of the Modern Self’.2 Later verscheen een eenvoudigere versie van dit boek onder de titel ‘Strange New World’. Dit laatstgenoemde lezenswaardige boek werd ook in de Nederlandse taal vertaald en uitgegeven door Uitgeverij Royal Jongbloed onder de titel ‘Een vreemde nieuwe wereld’.3 Bijbels Beraad M/V beschrijft zijn werk als volgt: “ Zijn onderzoek betreft onder andere de opkomst en impact van moderne noties van ‘het zelf’ op de hedendaagse (kerk)cultuur.” Trueman is oorspronkelijk afkomstig uit Verenigd Koninkrijk en is naast professor ook predikant in de Orthodox Presbyterian Church. Vorig jaar werd deze geleerde door dr. Maarten Klaassen en dr. Benno Zuiddam geïnterviewd.4

Päivi Räsänen

Päivi Räsänen is geen onbekende in Nederland. Zij is een christelijke politica en lid van de Finse democratische partij Kristillisdemokraatit. Van 2011 tot en met 2015 was zijn de Finse minister van Binnenlandse Zaken. Samen met de Lutherse bisschop dr. Juhana Pohjola is ze voor het gerecht gedaagd vanwege uitspraken en teksten over homoseksualiteit. Zowel in het eerste als in het tweede proces is zij vrijgesproken.5 Overigens dit niet de eerste keer dit jaar dat Päivi Räsänen in Nederland is. In de agenda ‘Europese verkiezingen 2024’ (in De Banier zien we dat ze op vrijdag 3 mei 2024 D.V. ook in Gouda is. Daar is ze vanaf 20.00 uur samen met de SGP’ers Bert-Jan Ruissen en ir. Chris Stoffer op een publieke bijeenkomst van Christian Council International. Het thema van deze avond is ‘Vrij, Onverveerd – Bijbel in de beklaagdenbank?!’. Naast deze drie sprekers zijn ook Henk Jan van Schothorst en Riekelt Pasterkamp aanwezig.6

Afsluitend

Het is mooi dat Bijbels Beraad M/V deze ervaringsdeskundigen naar Nederland heeft gehaald. Waarschijnlijk zullen we van de zomer meer van deze conferentie horen. We hopen en bidden dat deze dag tot Gods eer mag zijn en tot heil en nut van de naasten.

Voetnoten

  1. Op deze pagina komt D.V. alle informatie te staan: https://www.bijbelsberaadmv.nl/agenda/conferentie-met-carl-trueman-en-paivi-rasanen-26-juni-2024/.
  2. https://www.amazon.nl/-/en/Carl-R-Trueman/dp/1433556332.
  3. https://oorsprong.info/nieuw-boek-strange-new-world-van-theoloog-dr-carl-r-trueman-nu-ook-in-het-nederlands-vertaald-en-uitgegeven-door-uitgeverij-jongbloed/. Zie ook deze recensie van ds. Thijs van Meijeren: https://oorsprong.info/trueman-wil-de-vinger-leggen-bij-achtergronden-ideologische-strijd-bespreking-een-vreemde-nieuwe-wereld/.
  4. https://oorsprong.info/interview-met-dr-carl-trueman-door-dr-maarten-klaassen-van-bijbels-beraad-m-v/.
  5. Voor het proces zie: https://oorsprong.info/finse-politicus-paivi-m-rasanen-spreekt-zich-uit-tegen-praktiserende-homoseksualiteit-en-riskeert-gevangenisstraf-vrijheid-van-meningsuiting-en-godsdienst-in-het-geding/, https://oorsprong.info/fins-lutherse-bisschop-dr-juhana-pohjola-nu-ook-beschuldigd-van-homohaat/ en https://oorsprong.info/citeren-van-bijbelteksten-is-geen-homohaat-finse-politica-paivi-rasanen-en-lutherse-bisschop-dr-juhana-pohjola-vrijgesproken/.
  6. Meer informatie is hier te vinden: https://www.christiancouncilinternational.org/nl/evenementen/cci-publieke-bijeenkomst-3-mei-gouda-met-paivi-rasanen. Via deze pagina kunt u uzelf ook aanmelden.