Home » Genealogie » Parenteel van Anna van Abcoude van Meerten (1510-1597) en Adriaan van Renesse van Wulven (1501-1559)

Parenteel van Anna van Abcoude van Meerten (1510-1597) en Adriaan van Renesse van Wulven (1501-1559)

Anna van Abcoude van Meerten werd op 25 november 1510 geboren te ? als dochter van Johan van Abcoude van Meerten (?-?) en Mechteld van Montfoort (?-?). Zij is overleden op 16 december 1597 te Utrecht.1 Zij trouwde op ? te ? met Adriaan van Renesse van Wulven. Adriaan van Renesse van Wulven werd op 14 augustus 1501 te Utrecht geboren als zoon van Johan van Renesse (?-?) en Aleijd Freys van Kuinre (?-?). Hij is overleden in 7 december 1559 te Utrecht.

Kinderen

Uit dit huwelijk werden de volgende vier kinderen geboren:

  1. Maria van Renesse van Wulven. Zij werd geboren op ? te ? en is overleden op ? te ?. Zij trouwde op ? te ? met Helmich Splijthoff, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Hij was een zoon van ? Splijthoff (?-?) en ? ? (?-?).2
  2. Johan van Renesse van Wulven. Hij werd geboren op ? te ? en is overleden op ? te ?. Hij trouwde op ? te ? met Mechteld van Hackfort, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Zij was een dochter van ? van Hackfort (?-?) en ? ? (?-?).
  3. Anna van Renesse van Wulven. Zij werd geboren op ? te ? en is overleden op ? te ?. Zij trouwde op ? te ? met Gijsbert van Berck, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Hij was een zoon van ? van Berck (?-?) en ? ? (?-?).3
  4. Hester van Renesse van Wulven. Zij werd geboren op ? te ? en is overleden op ? te ?. Zij trouwde op ? te ? met Simon Monier, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Hij was een zoon van ? Monier (?-?) en ? ? (?-?).

Meer informatie over dit echtpaar

Dit parenteel wordt nog verder compleet gemaakt. Hieronder volgen tijdelijk de linkjes naar artikelen op deze website die onder meer dit echtpaar vermelden. Later, als de Heere leven geeft, willen we dit omwerken tot een overzichtelijk en leesbaar geheel.

Voetnoten

  1. Haar rouwbord is hier te vinden: https://oorsprong.info/de-st-janskerk-te-utrecht-in-de-monumenta-van-buchelius-2-de-tekst-op-het-rouwbord-van-anna-van-abcoude-van-meerten-van-essensteijn-1510-1597/.
  2. Andere bronnen spreken over een huwelijk met Pieter Ruysch. AP: uitzoeken.
  3. Andere bronnen spreken over een huwelijk met Adam van Weerdenburch. AP: uitzoeken.