Home » Biologie » ‘God is mijn toevlucht’ – Het vieren van Gods schepping in 2021 met CORE Academy of Science

‘God is mijn toevlucht’ – Het vieren van Gods schepping in 2021 met CORE Academy of Science

Van 30 september 2021 tot en met 2 oktober 2021 organiseerde CORE Academy of Science1 een digitale conferentie met korte inhoudelijke video’s van onderwerpen die te maken hebben met het scheppingsparadigma.2 Vorig jaar waren we ook (digitaal) aanwezig op deze meerdaagse conferentie. Het verslag hiervan is ook op deze website gepubliceerd.3 Ook dit jaar was deze conferentie de moeite waard. Iedere dag werd op de gebruikelijke wijze geopend met een woord van welkom of een andersoortige introductie door dr. Todd C. Wood4. Daarna werd er een soort aanbiddingsmuziek laten horen. Wanneer deze opening afgelopen is volgde een korte overdenking van een bijbelgedeelte met dr. Todd Wood. Na deze overdenking volgde enkele inhoudelijke video’s met een expert. Iedere dag werd afgesloten met een livestream, waarbij een spreker was uitgenodigd om vragen over een specifiek thema te beantwoorden. Op zaterdag werd de dag niet afgesloten met en livestream, maar juist daarmee begonnen. De hele conferentie stond in het teken van het Sanders Scholarship5. Deze uitgebreide verslaglegging zal de nodige tijd vergen, daarom vragen wij uw geduld en begrip hiervoor.

Eerste sessie: zorg voor Gods schepping en ichnofossielen

De introductie van de conferentie en de eerste sessie werd gedaan door dr. Todd C. Wood. In zijn korte presentatie gaf hij aan hoe de conferentie zal verlopen. Hij besteedde ook aandacht aan de livestreams die op donderdag- en vrijdagavond en zaterdagochtend gehouden werden.

Voetnoten

  1. CORE Academy of Science is een kleinschalige Amerikaans-creationistische organisatie. Ze stimuleren creationistisch onderzoek en dragen daar zelf ook aan bij. Verder leiden ze een nieuwe generatie creationisten op om hetzelfde te doen. Zie: https://coresci.org/.
  2. Zie voor meer informatie en het programma: https://coresci.org/index.php/2021/08/09/register-for-creation-celebration-2021-god-is-my-refuge/#page-content.
  3. Dit verslag is hier te lezen: https://oorsprong.info/het-vieren-van-gods-schepping-in-2020-verslag-van-een-core-conferentie/.
  4. Dr. Todd C. Wood is directeur van CORE Academy of Science. Hij promoveerde in 1999 aan de University of Virginia op een proefschrift met als titel ‘Theory and Application of Protein Homology‘ Hij schreef enkele creationistische boeken, waaronder ‘Understanding the pattern of life’ en ‘The Quest’.
  5. Het Sanders Scholarship stimuleert studenten om onder begeleiding van een expert creationistisch onderzoek te doen. De studenten krijgen dan een kleine beurs om de onkosten (zoals bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding en een vergoeding voor de aanschaf van literatuur) te kunnen bekostigen. Dit heeft al tot enkele creationistische publicaties of presentaties geleid. Zie: https://coresci.org/index.php/sanders-scholars/#page-content.