Home » Evenement » Rondom het congres 2022 (5): Bedankmail aan de ‘bezoekers’ van het congres over ‘Bijbel & Wetenschap’ van 22 oktober 2022 – Terugkijken op een geslaagd congres

Rondom het congres 2022 (5): Bedankmail aan de ‘bezoekers’ van het congres over ‘Bijbel & Wetenschap’ van 22 oktober 2022 – Terugkijken op een geslaagd congres

Geachte bezoekers,

We kijken terug op een geslaagde congresdag rond het thema ‘Bijbel en Wetenschap’. Kees van Helden en Albert Holtvluwer (Logos Instituut) bedankt voor de uitvoerend-organisatorische werkzaamheden. Marcel Vroegop (van Geloofstoerusting) bedankt voor het verzorgen van de livestream. Alle sprekers hartelijk bedankt voor hun, stuk voor stuk, boeiende bijdragen. Alle bezoekers, kijkers en luisteraars bedankt voor hun vertrouwen, feedback en tijd. We hopen de (inhoudelijke of praktische) feedback te bespreken op onze website ‘Oorsprong’. Mocht u na meer dan een week nog feedback hebben op het congres, dan houden wij ons aanbevolen. Voor diegene die toch verhinderd waren om op deze zaterdag mee te kijken is de livestream hier terug te kijken: https://oorsprong.info/livestream-congres-2022/. We zijn bezig om de presentaties afzonderlijk te uploaden naar onze YouTube-kanalen. Dit zal, als de Heere leven en gezondheid geeft, deze maand gebeuren. Het avondprogramma is ook via de bovenstaande link te bekijken. Deze lezingen zijn afzonderlijk onder de livestream te zien. Het betreffen paleontologisch-biologische lezingen: één baraminologie, een creationistisch-biologisch classificatiesysteem. De tweede lezing gaat over de zogenoemde ‘mammal-like reptiles’. Deze beesten vormen een probleem voor jongeaardecreationisten. Universitair docent en paleontoloog dr. Matt McLain heeft samen met een aantal studenten aan dit probleem gewerkt en presenteerde zijn bevindingen op het afgelopen congres.

Het Reformatorisch Dagblad deed nog verslag van de lezing van dr. ir. Gert Kema over schimmels: https://www.rd.nl/artikel/995688-prof-kema-schimmels-zijn-deel-van-gods-onzichtbare-schepping. Op zaterdagochtend voor aanvang van het congres stuurden we deze nieuwsbrief: https://oorsprong.info/de-zondvloed-schriftgezag-en-natuurwetenschap-kijkt-u-mee-met-het-congres-via-de-livestream-voorwoord-nieuwsbrief-d-d-22-10-2022/. Mocht u nog vragen hebben over een lezing of anderszins dan kunt u deze vraag stellen via het contactformulier of door deze e-mail te beantwoorden. Het contactformulier is hier te vinden: https://oorsprong.info/contact/.

Mocht u na deze lezingen nog niet genoeg hebben van het thema ‘Bijbel & Wetenschap’ dan verschijnen er maandelijks diverse artikelen over dit thema op de website oorsprong.info. Een greep: (1) “Zolang wetenschappers niet van een Architect willen weten zullen ze aan de gang blijven met dit model” – Bespreking ‘Boven tijd en toeval’ (geschreven door drs. Hans Reinders). (2) Menselijke evolutie en miljoenen jaren in het hart van de Biblebelt (1): Inleiding van een vijfluik over menselijke evolutie in Ouwehands Dierenpark (geschreven door Jan van Meerten). (3) Ontplofte vissen – Aanwijzingen voor een snelle begrafenis (geschreven door dr. John Whitmore). (4) The Dinosaur Research Project – Prof. dr. Arthur Chadwick sprak op 28 augustus 2017 in Apeldoorn (lezing door dr. Arthur Chadwick). (5) COLUMN: Censuur in Schoolboeken? (geschreven door Jan van Meerten).

Nogmaals hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid en hopelijk tot ziens!

Hartelijke groet,

Jan van Meerten

RUBRIEK 'RONDOM HET CONGRES 2022'
In de rubriek ‘Rondom het congres 2022‘ bespreken we feedback, vragen en gebeurtenissen rond het congres ‘Bijbel & Wetenschap‘ georganiseerd door Fundamentum, Geloofstoerusting en Logos Instituut en gehouden op 22 oktober 2022.