Home » Biologie » Rondom het congres 2022 (8): Presentatie dr. Todd C. Wood over baraminology ook in het buitenland populair

Rondom het congres 2022 (8): Presentatie dr. Todd C. Wood over baraminology ook in het buitenland populair

Op zaterdag 22 oktober 2022 organiseerden we, samen met Logos Instituut en Geloofstoerusting een congres over ‘Bijbel & Wetenschap’.1 Het avondprogramma bevatten twee ‘Engelstalige toetjes’. De eerste lezing in het avondprogramma was van de bioloog en biochemicus dr. Todd C. Wood. Hij vertelde wat over baraminologie en hoe deze creationistische biosystematiek werkt. Deze lezing is ook in het buitenland opgemerkt.2

Woensdag 30 november 2022 verstuurde New Creation Blog een nieuwsbrief.3 New Creation Blog is een creationistische website gesponsord door de Amerikaanse organisatie Is Genesis History?4 De nieuwsbrief verwijst naar ons YouTube-kanaal, waar de video van dr. Todd C. Wood nu al bijna 100 keer bekeken is.

Donderdag 1 december 2022 werd er in de nieuwsbrief van, het in Engeland gevestigde, Biblical Creation Trust (BCT) ook gewezen op de presentatie van dr. Todd C. Wood.5 Overigens ook op de presentatie van dr. Matt McLain over mammal-like reptiles.6 In de nieuwsbrief van BCT werd verwezen naar deze lezingen op het kanaal van Geloofstoerusting. Daar zijn de genoemde lezingen resp. 609 en 676 keer bekeken.

RUBRIEK 'RONDOM HET CONGRES 2022'
In de rubriek ‘Rondom het congres 2022‘ bespreken we feedback, vragen en gebeurtenissen rond het congres ‘Bijbel & Wetenschap‘ georganiseerd door Fundamentum, Geloofstoerusting en Logos Instituut en gehouden op 22 oktober 2022.

Voetnoten

  1. De livestream van het congres is hier te vinden: https://oorsprong.info/livestream-congres-2022/. De lezingen zijn ook als afzonderlijke video online verschenen: https://oorsprong.info/rondom-het-congres-2022-7-alle-lezingen-nu-ook-als-afzonderlijke-video-online/.
  2. Het gaat om deze lezing: https://oorsprong.info/congres-over-bijbel-wetenschap-2022-9-dr-todd-wood-a-creationist-biosystematic-method-the-current-status-of-baraminology/.
  3. New Creation Blog is hier te vinden en is de moeite van het lezen en volgen waard: https://newcreation.blog/.
  4. Hierover hebben we al eerder geschreven via: https://oorsprong.info/the-genesis-fund-een-nieuw-fonds-voor-creationistische-wetenschap/.
  5. https://www.biblicalcreationtrust.org/.
  6. Deze lezing is hier te vinden: https://oorsprong.info/congres-over-bijbel-wetenschap-2022-10-dr-matthew-mclain-mammal-like-reptiles-synapsids-and-the-evolution-of-mammals-a-different-view/.