Home » Evenement » Rondom het congres 2022 (3) – Ben jij aanwezig voor het openingswoord?

Rondom het congres 2022 (3) – Ben jij aanwezig voor het openingswoord?

Morgen (22 oktober 2022 D.V.) vindt het congres ‘Bijbel & Wetenschap’ plaats in Hardinxveld-Giessendam (De Bron). Van diverse kanten krijg ik de vraag wie het openingswoord doet en of de vraagsteller(s) mij nog kunnen spreken na afloop van of voorafgaande aan het openingswoord. Hieronder een kort antwoord.

De afgelopen tijd zijn de hartritmestoornissen vanwege hartfalen door de spierdystrofie van Becker weer wat toegenomen. We proberen dit met medicijnen onder controle te krijgen, maar dat is nog een lange weg. Vandaag hebben we het ziekenhuis nog bezocht om een MRI-scan van het hart af te nemen. De uitslag van deze scan volgt binnen twee weken. De artsen bespreken dan hoe het hart functioneert, wat de pompfunctie is, maar ook wat de vermoedelijke vervolgstappen zullen of moeten zijn. Toenemende hartklachten zorgen ervoor dat ik meer bedlegerig ben geworden de afgelopen weken. Het kost ontzettend veel energie. Daardoor lukt het niet om fatsoenlijk achter de katheder te staan en het openingswoord te doen. Het congres live bijwonen is ook teveel gevraagd. Gelukkig kan ik wel half zittend/half liggend de chat bij de livestream ‘bedienen’. Zo kan ik toch nog een steentje bijdragen aan het congres. Gelukkig was Kees van Helden bereid het openingswoord op zich te nemen. Ik ben hem daar heel erg dankbaar voor!

RUBRIEK 'RONDOM HET CONGRES 2022'
In de rubriek ‘Rondom het congres 2022‘ bespreken we feedback, vragen en gebeurtenissen rond het congres ‘Bijbel & Wetenschap‘ georganiseerd door Fundamentum, Geloofstoerusting en Logos Instituut en gehouden op 22 oktober 2022.