Home » Abortus » ‘Elke abortus is een tragedie’ – Bijdrage dr. Pepijn van Houwelingen aan debat over burgerinitiatief abortus

‘Elke abortus is een tragedie’ – Bijdrage dr. Pepijn van Houwelingen aan debat over burgerinitiatief abortus

Afgelopen woensdag werd er in de Tweede Kamer gedebatteerd over het burgerinitiatief ‘Abortus is geen misdaad‘.1 Namens de Forum voor Democratie sprak dr. Pepijn van Houwelingen. Met dank aan het YouTube-kanaal van de Forum voor Democratie kunnen wij deze video hieronder delen.2

Onder de video staat de volgende tekst:
“Er is steeds minder oog voor de waarde van het menselijk leven. Dat zien we terug op het gebied van abortus, maar ook van euthanasie en het kweken van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoek. Pepijn van Houwelingen vraagt aandacht voor de keerzijde van de moderne tijd.”

Voetnoten

  1. Meer informatie daarover is hier te vinden: https://oorsprong.info/debat-in-tweede-kamer-rond-burgerinitiatief-abortus-is-geen-misdaad-groep-probeert-met-actie-abortus-uit-het-wetboek-van-strafrecht-te-halen/.
  2. We hebben ook al eerder wat geschreven over het abortusstandpunt van dr. Pepijn van Houwelingen. Hoewel de redactie het met veel van Forum voor Democratie en/of dr. Van Houwelingen niet eens is, steunen we zijn inbreng in het abortusdebat. Zie voor zijn eerdere inbreng: https://oorsprong.info/motie-van-dr-pepijn-van-houwelingen-fvd-over-verlaging-abortusgrens-naar-18-weken-met-zeer-ruime-meerderheid-verworpen/.