Home » Archeologie » Programma Fundamentum Studium Generale 2022 – Vier sprekers en vier onderwerpen

Programma Fundamentum Studium Generale 2022 – Vier sprekers en vier onderwerpen

Fundamentum heeft de intentie om vier keer per jaar een lezing aan te bieden in de vorm van Fundamentum Studium Generale. Het programma voor 2022 is ondertussen bekend. Locaties worden nog toegevoegd. Wanneer de coronamaatregelen in die mate zijn dat er géén live-event gehouden kan worden, proberen we (mits met toestemming van de spreker) een livestream op te zetten. Voor alle data geldt D.V.

10 december 2021: Dr. Peter Borger – Terug naar de Oorsprong – Over baranomen en soortvorming. (Aanmelden voor deze avond is hier mogelijk).
18 maart 2022: Dr. Peter van der Veen – Bijbelse archeologie en de koningentijd – Welke historische en archeologische aanwijzingen zijn er voor de koningen van Juda en Israël? (Aanmelden is nog niet mogelijk).
27 mei 2022: Dr. ir. Erik van Engelen – Het langdurige experiment van Richard Lenski met Escherichia coli bacteriën. Wat hebben de uitkomsten van dit experiment ons te vertellen over evolutie en Universele Gemeenschappelijke Afstamming? (Aanmelden is nog niet mogelijk).
18 november 2022: Thomas Bakker (MA) – Schrift en scheppingsval. Een presentatie over de gevolgen van de zondeval voor de schepping volgens Gods Woord. (Aanmelden is nog niet mogelijk).

SPREKERS
Thomas Bakker (MA) is theoloog en predikant.
Dr. Peter Borger is moleculair bioloog.
Dr. ir. Erik van Engelen is bacterioloog en dierenarts.
Dr. Peter van der Veen is (bijbels) archeoloog.