Home » Genealogie » Parenteel van Jacob van Meerten (1648-?) en Hendersken van Roothuijsen (?-?)

Parenteel van Jacob van Meerten (1648-?) en Hendersken van Roothuijsen (?-?)

Jacob van Meerten werd op in september 1648 geboren te Lienden1 als zoon van Derck van Meerten (?-?) en Derckjen Gijsberts (?-?). Hij is overleden op ? te ?. Hij trouwde op 24 februari 1678 te Lienden2 met Hendersken van Roothuijsen. Hendersken van Roothuijsen werd op ? te ? geboren als dochter van Peter van Roothuijsen (?-?) en ? (?-?). Zij is overleden op ? te ?.

Kinderen

Uit dit huwelijk werden ten minste de volgende vijf kinderen geboren:

 1. Geertjen van Meerten. Zij werd geboren in het jaar 1680 te Ingen3 en overleed op ? te ?. Vermoedelijk is zij ongehuwd en kinderloos overleden.
 2. Peter van Meerten. Hij werd geboren in het jaar 1682 te Ingen4 en overleed op ? te ?. Hij trouwde op ? te ? met Jantjen van Lienden, geboren in 1692 te Ingen en overleden op ? te ?. Zij was een dochter van Bart van Lienden (?-?) en Metje van Hemert (?-?).
 3. Jantjen van Meerten. Zij werd geboren in het jaar 1685 te Ingen5 en overleed op ? te ?. Zij trouwde op ? te ? met Wouter van Schaerdenburgh, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Hij was een zoon van Brantsen van Schaerdenburgh en (?-?).
 4. Adriaentjen van Meerten. Zij werd geboren in het jaar 1687 te Ingen6 en overleed op ? te ?. Vermoedelijk is zij op relatief jonge leeftijd ongehuwd en kinderloos overleden.
 5. Dirck van Meerten. Hij werd geboren in het jaar 1690 te Ingen7 en overleed op ? te ?. Hij trouwde op 6 februari 1734 te Ommeren met Gerritje Koningh, geboren op ? te ? en overleden op ? te ?. Zij was een dochter van ? Koningh (?-?) en (?-?). Voordat zij in het huwelijk trad met Dirck was ze getrouwd met Rutger Francken (?-<1734).

Meer informatie over dit echtpaar

Dit parenteel wordt nog verder compleet gemaakt. Hieronder volgen tijdelijk de linkjes naar artikelen op deze website die onder meer dit echtpaar vermelden. Later, als de Heere leven geeft, willen we dit omwerken tot een overzichtelijk en leesbaar geheel.

Voetnoten

 1. Zijn doopinschrijving is hier te vinden: https://oorsprong.info/doopinschrijving-van-jacob-van-meerten-1648/.
 2. De huwelijksinschrijving van dit echtpaar is hier te vinden: https://oorsprong.info/huwelijksinschrijving-van-jacob-van-meerten-1648-en-hendersken-van-roothuijsen/.
 3. Het fiche van haar doopinschrijving is hier te vinden: https://oorsprong.info/fiche-van-de-doopinschrijving-van-geertjen-van-meerten-1680/. De doopinschrijving zelf is hier te vinden: https://oorsprong.info/doopinschrijving-van-geertjen-van-meerten-1680/.
 4. Het fiche van haar doopinschrijving is hier te vinden: https://oorsprong.info/fiche-van-de-doopinschrijving-van-peter-van-meerten-1682/. De doopinschrijving zelf is hier te vinden: https://oorsprong.info/doopinschrijving-van-peter-van-meerten-1682/.
 5. Het fiche van haar doopinschrijving is hier te vinden: https://oorsprong.info/fiche-van-de-doopinschrijving-van-jantjen-van-meerten-1685/. De doopinschrijving zelf is hier te vinden: https://oorsprong.info/doopinschrijving-van-jantjen-van-meerten-1685/.
 6. Het fiche van haar doopinschrijving is hier te vinden: https://oorsprong.info/fiche-van-de-doopinschrijving-van-adriaentjen-van-meerten-1687/. De doopinschrijving zelf is hier te vinden: https://oorsprong.info/doopinschrijving-van-adriaentjen-van-meerten-1687/.
 7. Het fiche van haar doopinschrijving is hier te vinden: https://oorsprong.info/fiche-van-de-doopinschrijving-van-dirck-van-meerten-1690/. De doopinschrijving zelf is hier te vinden: https://oorsprong.info/doopinschrijving-van-dirck-van-meerten-1690/.