Home » Dinosaurussen » Nieuwsbrief Biblical Creation Trust verwijst naar congreslezing Paul Garner over dinosauriërs

Nieuwsbrief Biblical Creation Trust verwijst naar congreslezing Paul Garner over dinosauriërs

Op 26 juni 2021 organiseerden Fundamentum en Geloofstoerusting een congres over ‘Bijbel & Wetenschap’.1 Eén van de sprekers was de geoloog Paul Garner (MSc.) van de creationistische organisatie Biblical Creation Trust. Hij sprak over de plaats van dinosauriërs in het scheppingsparadigma. Gisteren maakte zijn organisatie middels een digitale nieuwsbrief reclame voor deze lezing.

Dinosauriërs blijven beesten die tot de verbeelding spreken en veel jonge kinderharten veroveren. Daarom hebben wij de geoloog Paul Garner (MSc.) uitgenodigd om daar wat over te zeggen, ook omdat hij zijn masterscriptie hierover geschreven heeft. De video werd ook op het YouTube-kanaal van Biblical Creation Trust geplaatst2 en werd daar tot vandaag 128 keer bekeken.3

De tekst in de nieuwsbrief luidt (in het Engels):

First, here’s the talk Paul Garner gave at the online ‘Fundamentum Congres’ on 26 June, in which he presents current research helping to place everybody’s favourite reptiles within a creation model.

Het is de moeite waard deze Engelse creationistische organisatie te volgen.4 Ik hoop dat wij als creationistische organisaties in Europa samen kunnen bouwen aan een creationistisch wereldbeeld.

Voetnoten

  1. De livestream is hier terug te kijken: https://oorsprong.info/livestream-congres-2021/. De video van Paul Garner is ook via deze pagina (onder de livestream) te zien.
  2. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=WyoKn9bwcpQ. Binnenkort verschijnt de video ook nog afzonderlijk op het kanaal van Fundamentum.
  3. Eerder schreef ik al wat over het YouTube-kanaal van deze organisatie: https://oorsprong.info/top-10-van-meest-bekeken-youtube-videos-van-biblical-creation-trust/.
  4. Hun website is hier te vinden: https://www.biblicalcreationtrust.org/. Abonneren op hun nieuwsbrief kan hier: https://www.biblicalcreationtrust.org/general.html.