Home » Evenement » Hartelijk bedankt voor deze geslaagde boekpresentatie – De livestream al meer dan 1.000 keer bekeken

Hartelijk bedankt voor deze geslaagde boekpresentatie – De livestream al meer dan 1.000 keer bekeken

Gisteren organiseerde Uitgeverij De Banier een boekpresentatie rond de bundel Inzicht: Wetenschap voor Gods aangezicht onder redactie van Mart-Jan Paul, Wim de Vries, Benno Zuiddam en ondergetekende. Ik ben dankbaar dat veel mensen meegekeken en meegeluisterd hebben in het Auditorium van de Erdee Media Groep, maar veel meer nog via de livestream. Ik hoop dat de bundel zijn weg mag vinden in (kerkelijk) Nederland en dat studenten en academici bemoedigd zullen worden door deze bundel en aangemoedigd zullen worden om dezelfde weg, met Gods hulp, verder te plaveien.

Livestream!

In de zaal waren ongeveer vijftig mensen aanwezig. Via verhalen hoorde ik dat het bemoedigend was om elkaar persoonlijk te ontmoeten.1 Via de livestream keken tijdens het streamen gemiddeld 120 mensen tegelijk mee, met als hoogtepunt 133 mensen tegelijk. Dat is in mijn ogen een mooi aantal voor een livestream. ‘Doch wie roemt, die roeme in den Heere’ (2 Korinthe 9:17, SV). In totaal is de livestream nu meer dan 1000 keer bekeken, van wie meer dan 700 via de website ‘Oorsprong’. De livestream blijft nog een tijdje op de voorpagina van de website staan, zodat mensen die, om wat voor een reden dan ook, de stream gemist hebben deze alsnog terug kunnen kijken.2 De luisteraar/kijker wordt heel hartelijk bedankt voor het kijken. Schroom niet om via ons contactformulier al dan niet kritische (verhelderings)vragen te stellen. Aan de livestream waren helaas kosten gebonden, daarom zijn we een doneeractie gestart. Zou u deze actie financieel willen ondersteunen?3 Ik heb het geheel ervaren als een (geestelijk) wonder dat ik dit nog kon en mocht meemaken. ‘Looft Hem vanwege Zijn mogendheden; looft Hem naar de menigvuldigheid Zijner grootheid!’ (Psalm 150:2, SV).

Studenten

Een kennis liet mij via WhatsApp het volgende weten:

“Wij hadden een avond met studenten in onze gemeente, Jan. We hebben met z’n twaalven naar de live stream gekeken en daarna nog wat doorgesproken. Het was een mooie avond, waarvoor we de Heere dank mogen zeggen. Gods zegen, broeder.”

Prachtig dat dit gedaan wordt voor en met de studenten in de gemeenten! Reformatorische studenten hebben identificatiefiguren nodig. Niet omdat die figuren wat zijn in zichzelf, maar omdat de Heere ze wil gebruiken als een wegwijzer. Ik hoop dat studentenverenigingen dit boek als leidraad zullen nemen voor een bezinningsavond voor studenten. De prijs is bewust laag gehouden om zoveel mogelijk studenten de mogelijkheid te bieden om het boek aan te schaffen. Het eerste deel van de livestream is ook te gebruiken om samen te kijken en de inhoud te bediscussiëren. Bovendien hebben we gisteren in de nieuwsbrief van Fundamentum aangegeven om een digitale leesgroep rond de bundel te vormen. In de voetnoot is meer informatie te vinden.4

Positieve reacties

Via diverse kanalen kregen we positieve reacties op de boekpresentatie. Dat stemt ons dankbaar! Een wetenschapper moedigde mij vandaag via de e-mail aan om het niet bij deze ene bundel te laten, maar om ten minste nog twee vervolgbundels te laten verschijnen. Zoals ik gisteren in mijn, door René Heij voorgelezen, voorwoord ook heb gezegd, is het mogelijk om nog minstens vijf bundels te vullen met gepromoveerde wetenschappers die geleerdheid en vroomheid met elkaar willen combineren én die wetenschap (willen) bedrijven voor Gods aangezicht. De voorgenoemde wetenschapper liet wel weten niet te overhaasten en rustig de urgente vragen te rubriceren en te kijken welke wetenschappers hier iets over te kunnen schrijven. Al heb ik een maand geleden al een brainstorm op papier gezet voor een tweede vervolgbundel, is het beter om eerst in alle rust de boodschap van deze ‘eerste’ bundel te verspreiden. Bovendien is mijn gezondheid ook niet (meer) wat het geweest is en is mijn takenpakket (in het onderwijs) ook anders dan toen we startten met de samenstelling van de bundel ‘Inzicht: Wetenschap voor Gods aangezicht’. Daarom vooral gebed gevraagd dat we op dit ziekbed nog als een middeltje in Zijn Hand van betekenis kunnen zijn voor Zijn Koninkrijk.

Bedankt!

René Heij wordt bedankt dat hij namens mij een voorwoord wilde voorlezen. Het voorwoord is ook op de website van Fundamentum geplaatst.5 Als de Heere het leven en de gezondheid geeft wil ik de bijdragen van mijn collega-redacteuren ook uit te typen en op deze website te publiceren. Daarnaast is er via deze website een overzicht verschenen van alle gepubliceerde recensies en reacties voor- en tegen de bundel. Dat lijkt mij waardevol, om zo adequaat en gepast te reageren.

Waar kan ik de bundel kopen?

De bundel is te koop via deze website. Dat kan vandaag en dit weekend nog via deze link: https://oorsprong.info/tweede-vooraankondiging-van-inzicht-wetenschap-voor-gods-aangezicht-bundel-over-geloof-en-wetenschap-verschijnt-eind-maart-2023-d-v/. Maandag of dinsdag D.V. hoop ik een nieuw aanvraagformulier op de website te plaatsen. De bundel is nu immers verschenen en het is daarom geen ‘tweede vooraankondiging’ meer.6 Er zijn de afgelopen dagen al flink wat aanmeldingen binnengekomen. We hopen dat de bundel zo door heel het land verspreid wordt en de boodschap, zoals gezegd, ter bemoediging en ondersteuning zal zijn voor studenten en academici.

Voetnoten

  1. We zijn bezig met de invulling van het congres ‘Bijbel & Wetenschap’. Gisteren kreeg ik de bevestiging dat het opnieuw in De Bron in Hardinxveld-Giessendam plaats zal vinden, uiteraard alles ‘zo de Heere wil en wij leven zullen‘. Aanmelden kan al via deze pagina: https://oorsprong.info/congres/. Nadere informatie volgt op dezelfde pagina.
  2. De link is hier te vinden: https://oorsprong.info/livestream-boekpresentatie-inzicht-wetenschap-voor-gods-aangezicht/.
  3. https://www.doneeractie.nl/steun-de-livestream-39-inzicht-39/-75250.
  4. https://oorsprong.info/bundel-inzicht-vanavond-gepresenteerd-ook-via-livestream-te-volgen-of-terug-te-kijken-nieuwsbrief-d-d-30-maart-2023/.
  5. https://oorsprong.info/geleerdheid-en-vroomheid-een-kort-voorwoord-n-a-v-de-boekpresentatie-inzicht-wetenschap-voor-gods-aangezicht/.
  6. https://oorsprong.info/tweede-vooraankondiging-van-inzicht-wetenschap-voor-gods-aangezicht-bundel-over-geloof-en-wetenschap-verschijnt-eind-maart-2023-d-v/.