Home » Nieuwsbrief » Bundel ‘Inzicht’ vanavond gepresenteerd – Ook via livestream te volgen of terug te kijken – Nieuwsbrief d.d. 30 maart 2023

Bundel ‘Inzicht’ vanavond gepresenteerd – Ook via livestream te volgen of terug te kijken – Nieuwsbrief d.d. 30 maart 2023

We hebben hier lang naar uitgekeken, maar vanavond is het dan zover: de bundel ‘Inzicht: Wetenschap voor Gods aangezicht‘ wordt gepresenteerd. Op een bijeenkomst in Apeldoorn, georganiseerd door Uitgeverij De Banier, zullen de redacteurs meer licht werpen op de bundel. De bijeenkomst hoopt plaats te vinden in het Auditorium van het gebouw van de Erdee Media Groep. Wilt u óók deelnemen? Dan kunt u uzelf hier aanmelden. Mocht u vanwege uw gezondheid of anderszins verhinderd zijn dan kunt u meekijken via de livestream of op een later tijdstip de bijeenkomst terugkijken via de opname (zelfs vanuit Hongarije of Madagaskar). Het boek kunt u hier bestellen. Een gezegend samenzijn toegewenst en voor de komende tijd ook veel zegen bij het lezen van de bundel! 

In deze nieuwsbrief gaat het hoofdzakelijk over de bundel, de bijeenkomst en de livestream. In de volgende nieuwsbrief D.V. hopen we u weer mee te nemen naar onze activiteiten in het brede veld van ‘geloof en wetenschap’, zoals het aanstaande congres, etc.

Livestream

Aan de livestream zijn helaas ook kosten verbonden. Gelukkig was Klomp Creative bereid een flinke korting te geven. Om de kosten te dekken zijn we een doneeractie begonnen. Zou u deze actie willen ondersteunen met uw gift? Boven deze geldelijke steun is uw gebed onmisbaar. Zou u deze bundel en de redactie van de bundel op willen dragen in uw gebeden. Aan ‘s Heeren zegen is alles gelegen (Psalm 127).

Leesgroep

We willen, zolang de gezondheid van Jan van Meerten het toelaat, starten met een digitale leesgroep rond de bundel ‘Inzicht: Wetenschap voor Gods aangezicht’. We hopen, bij voldoende animo, dan maandelijks via Teams of een ander digitaal platform één hoofdstuk toe te lichten en samen te bespreken. Vragen over (de inhoud van) de hoofstukken kunnen dan gesteld worden. Vaak helpt een leesgroep om het boek door te nemen en te verwerken. Bij voldoende animo willen we op de eerste avond, D.V. vrijdagavond 22 september 2023, de totstandkoming van het boek en (de inhoud) van de inleiding bespreken. De tweede avond in de maand oktober D.V. (datum volgt nog) het eerste hoofdstuk etc. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@oorsprong.info. Opgave voor de eerste avond is geen verplichting om ook de volgende avonden aanwezig te zijn. U kunt ook naar voorkeur van hoofdstuk de avonden bijwonen. De meeting zal ongeveer één tot maximaal anderhalf uur duren.

Website 

De website ‘Oorsprong‘ wordt ook deze maand goed bezocht. Elke dag verschijnen er artikelen over het vraagstuk geloof en wetenschap. Welke artikelen worden veel gelezen of zijn nieuw? Hieronder een greep van vijf artikelen. Veel zegen bij het (her)lezen of het (opnieuw) kijken hiervan.

(1) ‘Fine-tuning en functionele informatie komen logischerwijze uit bij Johannes 1’ – Verslag van de internationale Biologiefachtagung 2023 (verslag geschreven door dr. Peter Borger).
(2) Wet afbreking zwangerschap: abortus géén recht (geschreven door Arthur Alderliesten (MA)).
(3) Drs. Elise van Hoek (NPV Zorg) over genderdysforie en lesmateriaal op scholen – Uitgelicht! 14 maart 2023 (video door drs. Elise van Hoek).
(4) Genesis wordt veel te snel opgeofferd (geschreven door dr. Henk Hofman en Jan van Meerten).
(5) Hebben wij een godspot? – Een kort interview met neuropsycholoog prof. dr. André Aleman (video door dr. André Aleman).

De volgende nieuwsbrief verschijnt, als de Heere leven en gezondheid geeft, op 29 april 2023 D.V. (Iemand laten) Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan hier.