Home » Gastbijdrage » ‘Dinosaur, Feathers, and Creation’ – Dr. Marcus Ross voor ISBH over gevederde dinosauriërs

‘Dinosaur, Feathers, and Creation’ – Dr. Marcus Ross voor ISBH over gevederde dinosauriërs

Recent hield ‘The International Society for Biblical Hermeneutics’ (ISBH) een online conferentie met als thema ‘Creationism Today’. Geoloog en paleontoloog dr. Marcus Ross was ook uitgenodigd en hield een lezing over de gevederde dinosauriërs, met als titel ‘Dinosaurs, Feathers, and Creation’.1 Met dank aan ISBH is deze lezing opgenomen en terug te kijken. In het Nederlandse scheppingsdebat speelt het issue van gevederde dinosauriërs ook, zij het in mindere mate. Daarom is het nuttig om deze video van dr. Marcus Ross te kijken.2

  1. Dr. Marcus Ross kennen we van de conferentie ‘Bijbel & Wetenschap’ van 2021: https://oorsprong.info/congres-over-bijbel-wetenschap-2021-11-dr-marcus-ross-of-mosasaurs-and-meteors-life-and-death-in-noahs-flood/.
  2. Red.: Dr. Marcus Ross heeft hier al vaker over gesproken, en deze lezing hebben we ook op ‘Oorsprong’ geplaatst: https://oorsprong.info/fuzzy-with-a-chance-of-feathers-dr-marcus-ross-sprak-in-het-gebied-rond-chicago-over-geverderde-dinosauriers/. Op de laatste International Conference on Creationism (ICC) leidde hij, samen met paleontoloog dr. Matt McLain, een forum over dit onderwerp: https://oorsprong.info/maandag-17-juli-2023-eerste-officiele-presentatiedag-van-de-icc/.