Home » Evenement » De Gereformeerde Bond en HGJB beleggen op 26 juni 2023 D.V. een studiedag over transgenderisme in Onstwedde

De Gereformeerde Bond en HGJB beleggen op 26 juni 2023 D.V. een studiedag over transgenderisme in Onstwedde

De Nicolaaskerk met Juffertoren te Onstwedde. Bron: Wikipedia.

De Gereformeerde Bond en de HGJB denken actief na over het onderwerp transgenderisme. Op 26 juni 2023 D.V is er opnieuw een studiedag over dit thema. Dit keer in het Groningse Onstwedde. Omdat we hier al vaker over geschreven hebben deze keer een korte aankondiging. Het zou goed zijn wanneer hervormd-gereformeerde ambtsdragers en jeugdleiders hier kennis van nemen.1

In De Waarheidsvriend wordt aangegeven dat deze studie belegd wordt voor ambtsdragers en jeugdleiders. Op de studiedag zal ‘de zorg voor de jongeren ten aanzien van hun seksuele identiteit en ontwikkeling centraal’ staan.2 Eerst zou deze bijeenkomst gehouden worden op 24 mei 20233 maar deze is door omstandigheden verplaatst naar 26 juni 2023 D.V. De samenkomst wordt gehouden in het gebouw d’Ekkelkaamp aan de Kerkstraat 7 te Onstwedde. Sprekers zijn drs. P.J. Vergunst, drs. E. van Hoek-Burgerhart, ds. P. Nobel, H. van Wijngaarden, L.J. Blees en ds. G. van den Berg. Opgave is mogelijk tot en met 22 juni 2023 D.V. via de website van de Gereformeerde Bond.4 De organisatie voegt eraan toe dat ze onder Gods zegen een leerzame studiedag hopen te ontvangen.

Voetnoten

  1. Voor de vorige berichtgevingen verwijzen wij u naar: https://oorsprong.info/studiedag-van-gereformeerde-bond-en-hgjb-over-transgenderisme-voor-in-de-agenda-23-november-2022-d-v/ en https://oorsprong.info/de-gereformeerde-bond-en-hgjb-beleggen-opnieuw-een-studiedag-over-transgenderisme-op-24-mei-2023-d-v-te-noordhorn/.
  2. Zie hier voor meer informatie: https://gereformeerdebond.nl/agenda/studiedag-transgenderisme-onstwedde/.
  3. https://oorsprong.info/de-gereformeerde-bond-en-hgjb-beleggen-opnieuw-een-studiedag-over-transgenderisme-op-24-mei-2023-d-v-te-noordhorn/.
  4. https://docs.google.com/forms/d/1wDmleRMjJHbkpxqgPdlWvNbTXPTg91PTyTflOumYVVk/viewform?edit_requested=true.