Home » Evenement » Boekpresentatie nieuwe boek van dr. Maarten Klaassen op donderdag 23 mei 2024 D.V.

Boekpresentatie nieuwe boek van dr. Maarten Klaassen op donderdag 23 mei 2024 D.V.

Binnenkort verschijnt er bij Uitgeverij De Banier een nieuw boek over Gods scheppingsorde. Het boek ‘In Goede Orde’ is geschreven door dr. Maarten Klaassen en gaat vooral over huwelijk, gender en seksualiteit. De ondertitel luidt daarom ook ‘Lichaam, gender, seksualiteit, huwelijk en gezin in het licht van de schepping’ De uitgever belegt samen met Bijbels Beraad M/V op donderdag 23 mei 2024 D.V. een studiemiddag met aansluitend de boekpresentatie.

Abbaye Notre-Dame de Sénanque. Bron: Pixabay.

Eerder schreef dr. Klaassen, samen met dr. Piet de Vries, het boek Liefde die boven alles uitgaat.1 Het boek In goede orde gaat, volgens de tekst op de achterkant over gender en seksualiteit. Het doel van het boek is om ‘vanuit het klassieke perspectief van de scheppingsorde licht op deze thematiek’ te werpen. De door God (gegeven) ingeschapen structuren bieden volgens de auteur ‘vastheid in de wereld van vandaag’.2

Programma

De studiemiddag wordt gehouden in het gebouw van Hebron Missie te Amerongen (Jan van Zutphenweg 4). Vanaf 13:30 uur is er inloop met koffie en thee. De studiemiddag wordt met een openingswoord geopend door gastheer dr. S. (Steef) Post. Dr. G.W.S. (Wim) Mulder hoopt als openingswoord een meditatie uit te spreken. Daarna volgt een pitch door dr. M. (Maarten) Klaassen. Hierop volgen reflecties van/door dr. W. (Wim) van Vlastuin, mr. D.J.H. (Diederik) van Dijk, C. (Christine) Stam-van Gent en dr. A.A.A. (Ad) Prosman. Van 15.15 uur tot en met 15:45 uur is er pauze. Aansluitend is er een forumbespreking met de sprekers. Na de forumbespreking volgt er een boekpresentatie door de uitgever R. (René) Heij. Tenslotte hoopt ds. J. (Jan) Belder de studiemiddag af te sluiten. De studiemiddag is gratis, maar aanmelden is wel gewenst. Dat kan via de website van Bijbels Beraad M/V (zie voetnoot).3

Voetnoten

  1. Dit boek is als papieren versie uitverkocht en alleen nog als e-book verkrijgbaar: https://www.ebook.nl/ebook/9789087184841-liefde-die-boven-alles-uitgaat-dr-m-klaassen-dr-p-de-vries/.
  2. Een eenvoudige search op Google laat zien dat dit boek bij diverse boekhandelaren al te reserveren is: https://www.google.nl/search?q=Gods+goede+orde+Klaassen&sca_esv=2f117a9d5558e9fb&sca_upv=1&sxsrf=ACQVn0-PqFfXM9915a-b0i02bllA6BgexA%3A1712660400906&source=hp&ei=sB8VZsrPNNiJ9u8Py8GXiAg&iflsig=ANes7DEAAAAAZhUtwJDTzXipCUNV0Pf0k4ggNU_OAk60&ved=0ahUKEwjK58GW_bSFAxXYhP0HHcvgBYEQ4dUDCBc&uact=5&oq=Gods+goede+orde+Klaassen&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6GgIYAiIYR29kcyBnb2VkZSBvcmRlIEtsYWFzc2VuMgUQIRigAUiNH1AAWN8dcAB4AJABAJgBiQKgAcsPqgEGMjIuMS4xuAEDyAEA-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&sclient=gws-wiz.
  3. Dat kan via deze pagina: https://www.bijbelsberaadmv.nl/bijeenkomsten/.