Home » Evenement » Woensdag 26 juni 2024 D.V. conferentie ‘Zelfaanbidding als nieuwe religie’ in Lunteren

Woensdag 26 juni 2024 D.V. conferentie ‘Zelfaanbidding als nieuwe religie’ in Lunteren

In Lunteren organiseert ‘Bijbels Beraad M/V’ aanstaande woensdag (26 juni 2024 D.V.) de conferentie ‘Zelfaanbidding als nieuwe religie’. Sprekers zijn onder andere dr. Sharon James, Päivi Räsänen en dr. Carl Trueman. De conferentie wordt georganiseerd in de Hersteld Hervormde Kerk te Lunteren (De Haverkamp 1, Lunteren). De Engelstalige lezingen worden in het Nederlands vertaald.1

De inloop is vanaf 09:30 uur en het programma start om 10:00 uur. Het programma gaat als volgt, er worden geen tijden gegeven.2 Daarom heb ik de bijdragen genummerd.

 1. Ds. A.J. van Wingerden (OGGiN) – Opening ochtendprogramma.
 2. Dr. C.R. Trueman – ‘Understanding the Strange New World’.
 3. Dr. B.A. Zuiddam – Reflectie en Q&A.
 4. Dr. S. James – ‘War of the Worldviews’.
 5. Ds. M. van Reenen (HHK) – Sluiting ochtendprogramma.
 6. Lunch.
 7. Dr. H.J. Agteresch (GG) – Opening middagprogramma.
 8. Dr. C.R. Trueman – ‘Living in the Strange New World’.
 9. Dr. M. Klaassen – Reflectie en Q&A.
 10. P. Räsänen – ‘The right and need to speak and believe’.
 11. Ds. O. Lohuis (Goed Nieuws Bediening) – Sluiting middagprogramma.

Avond van Geloofstoerusting

Dr. Carl R. Trueman is de volgende dag, donderdag 27 juni 2024 D.V., te gast op een jongerenavond van Geloofstoerusting. De avond vindt plaats in De Bron te Hardinxveld-Giessendam (Maasstraat 1). Titel van de lezing is dezelfde als die van zijn boek: ‘Leven in een vreemde nieuwe wereld’.3 Inloop is vanaf 19:15 uur. De avond zelf begint om 19:45 uur. De stichting geeft aan dat de komst van Trueman ook een aantal uitdagingen geeft. Want hoe volgen jongeren deze Engelstalige spreker? ‘De vertaling van de boodschap van Carl zal live beschikbaar komen als tekst op de beamer.’ Dat werkt volgens de woordvoerder van de stichting beter dan simultaan vertalen, voor diegene die het Engels wel begrijpt ‘is simultaan vertaling op het podium zelfs een beetje hinderlijk’.

Voetnoten

 1. Al eerder hebben we deze conferentie aangekondigd: https://oorsprong.info/bijbels-beraad-m-v-haalt-theoloog-dr-carl-trueman-en-politica-paivi-rasanen-naar-nederland-om-te-spreken-op-de-conferentie-van-26-juni-2024-d-v/.
 2. Alle informatie is hier te verkrijgen: https://www.bijbelsberaadmv.nl/bijeenkomsten/.
 3. Daarover hebben we eerder al geschreven: https://oorsprong.info/nieuw-boek-strange-new-world-van-theoloog-dr-carl-r-trueman-nu-ook-in-het-nederlands-vertaald-en-uitgegeven-door-uitgeverij-jongbloed/.