Home » Algemeen » ‘Wat is de mens?’ – Een overzicht – Prof. dr. Edgar Andrews in Nederland (2018)

‘Wat is de mens?’ – Een overzicht – Prof. dr. Edgar Andrews in Nederland (2018)

In 2018 was prof. dr. Edgar Andrews te gast op ‘De Bronckhorsthoeve’ in het Gelderse Brummen. Hij sprak daar over zijn recent verschenen boek ‘Wat is de mens?’. Een mijlpaal in de geschiedenis van het Nederlandstalige scheppingsparadigma. Voorafgaande aan de boekpresentatie werden hem een zevental vragen voorgelegd. Deze vragen zijn opgenomen door Geloofstoerusting. De video van de presentatie, evenals de bevraging van twee geleerden, is opgenomen door Transvision. De uitgever wordt hartelijk bedankt voor de hoeveelheid tijd die hij hierin gestoken heeft. Hieronder een overzicht van ‘Wat is de mens?’.

Boek

Het boek ‘Wat is de mens?’ is hier te koop. Op deze webpagina ook meer informatie en recensies van het boek. Eerder verscheen bij dezelfde uitgeverij van dezelfde auteur het boek ‘Wie heeft God gemaakt?’. Dit boek is hier te koop.

Boekpresentatie

De opname van de boekpresentatie is hier terug te kijken. Na afloop van de presentatieavond werden prof. dr. ir. Kees Roos en prof. dr. Jan Hoek geïnterviewd. Deze korte interviews zijn resp. hier en hier terug te kijken. Voorafgaande aan de boekpresentatie was ir. Gert-Jan van Heugten namens Weet Magazine aanwezig op Edgar Andrews te interviewen. Een artikelweergave van het interview verscheen in het 54e nummer van dit populair-wetenschappelijke tijdschrift. Het interview staat niet online op de website van Weet Magazine, maar werd drie jaar later door Jan van Meerten op de website van Logos Instituut geplaatst (zie hier).

Zevendelige serie met korte video’s

Voorafgaande aan de boekpresentatie werd aan prof. dr. Edgar Andrews een zevental vragen voorgelegd. Deze verschenen onlangs ook op de website ‘Oorsprong‘. In chronologische volgorde:

  1. ‘Wat is de mens?’ (1) – Introductie videoserie prof. dr. Edgar Andrews.
  2. ‘Wat is de mens?’ (2) – Prof. dr. Edgar Andrews over de wereldwijde zondvloed en zondvloedgeologie.
  3. ‘Wat is de mens?’ (3) – Prof. dr. Edgar Andrews over theïstische evolutie en het eerste mensenpaar Adam en Eva.
  4. ‘Wat is de mens?’ (4) – Prof. dr. Edgar Andrews over de vraag of wij ons brein zijn.
  5. ‘Wat is de mens?’ (5) – Prof. dr. Edgar Andrews over onze speciaal geschapen planeet.
  6. ‘Wat is de mens?’ (6) – Prof. dr. Edgar Andrews over buitenaards leven.
  7. ‘Wat is de mens?’ (7) – Prof. dr. Edgar Andrews over argumenten voor een historische Adam.

Feedback

Prof. dr. Edgar Andrews reageerde hier op de beschuldiging dat hij in de korte video’s hierboven aan ‘quote mining‘ deed. Heeft u ook feedback of een vraag? Dan kunt u dit geven of stellen via de pagina ‘Hier mag u uw hart luchten‘.