Home » Evenement » Theoloog Simon Turpin (MA) van Answers in Genesis komt op 23-24 maart 2024 D.V. naar Nederland

Theoloog Simon Turpin (MA) van Answers in Genesis komt op 23-24 maart 2024 D.V. naar Nederland

Er zijn in Nederland verschillende theologen die het klassieke scheppingsgeloof voorstaan en uitdragen. Wat dit onderwerp betreft is het dus niet nodig om theologen vanuit Angelsaksische landen over te laten komen. Echter doet verandering van spijs soms eten. Daarom willen we deze aankondiging niet overslaan1: theoloog Simon Turpin (MA) van Answers in Genesis komt op 23 en 24 maart 2024 D.V. naar Nederland om te spreken in de Trinity International Church te Leidschendam.2

Simon Turpin behaalde zijn bachelor in ‘Biblical and Intercultural Studies’ aan All Nations Bible College (2010) en zijn master in ‘Theology’.3 In zijn dagelijkse leven werkt Turpin voor Answers in Genesis UK. Answers in Genesis kan gezien worden als een van de grootste internationale creationistische organisaties. Turpin schreef enkele boeken en brochures, waaronder ‘Scoffers: Responding to Those Who Deliberately Overlook Creation and the Flood’. Op zaterdag 23 maart 2024 D.V. is er een studiedag gewijd aan de betrouwbaarheid van de Bijbel en het klassieke scheppingsgeloof. Met drie lezingen is Simon Turpin de enige spreker van de dag. De lezing wordt gehouden in het gebouw van de Trinity International Church te Leidschendam (Gruttolaan 19-23).4 Mensen uit de reformatorische hoek zullen waarschijnlijk een andere geloofsbeleving hebben dan de bezoekers van deze studiedag (bijv. zullen ze waarschijnlijk anders denken over de algemene verzoening en alles wat daaraan verbonden is). Echter omdat het hier vooral gaat om de historiciteit van de Schrift, kunnen de lezingen ook waardevol zijn voor reformatorische christenen.5

Programma

Vermoedelijk is de inloop vanaf half 11. De eerste lezing wordt om 11 uur verzorgd door Simon Turpin en heeft als titel ‘Scoffers: Responding to Those Who Deliberately Overlook Creation and the Flood’. Om 12 uur is er een lunch, omdat de informatie ontbreekt weten we niet of die zelf meegebracht moet worden of daar verkrijgbaar is. De tweede lezing van Simon Turpin heeft als titel ‘Adam: The First and the Last’ en start om half 2 in de middag. Om half 3 is er een korte pauze. Vanaf 3 uur in de middag geeft Simon Turpin de derde en laatste lezing van de dag met als titel ‘Why Should We Trust the Biblie’. De toegang is gratis. Zoals gezegd is het niet duidelijk of hier de lunch en koffie/thee bij inbegrepen zit.

Voetnoten

  1. Al vinden we ‘Answers for the Netherlands’ wat pretentieus klinken.
  2. Ook Logos Instituut en Weet Magazine maakten reclame voor deze studiedag, resp. https://logos.nl/answers-in-genesis-in-nederland-simon-turpin-in-leidschendam/ en https://twitter.com/Weet_Magazine/status/1760231754902679709. Daarnaast is er summier wat informatie te vinden op de website van Answers in Genesis UK: https://answersingenesis.org/outreach/event/netherlands24/.
  3. Ik kon niet vinden waar hij afgestudeerd is voor zijn master.
  4. De website van deze kerk wordt, zo lijkt het, matig bijgehouden. Het is tevergeefs zoeken naar dit evenement. Zie: https://trinitychurch.nl/.
  5. We hebben elkaar op dit punt zelfs hard nodig: https://oorsprong.info/begraaf-de-openbare-strijdbijl-eeuwenoude-kloof-tussen-orthodox-gereformeerden-en-bevindelijk-gereformeerden-is-niet-te-overbruggen/.