Home » Genealogie » Spitten in het wapenboek van Maximiliaan Louis van Hangest d’Yvoy (20) Het rouwbord van Willem Hendrick Bartolotti van den Heuvel tot Beichlingen (1698-1763)

Spitten in het wapenboek van Maximiliaan Louis van Hangest d’Yvoy (20) Het rouwbord van Willem Hendrick Bartolotti van den Heuvel tot Beichlingen (1698-1763)

Het wapenboek van Maximiliaan Louis van Hangest d’Yvoy (1753-1831) geeft een schat aan informatie over glazen, graven en wapen- en rouwborden. Veel van deze informatie is door de achterliggende oorlogen verloren gegaan, maar dankzij het wapenboek Van Hangest d’Yvoy kan er een reconstructie worden gemaakt. In deze serie wil het wapenboek doorkruisen op telgen uit het geslacht Van Meerten. Ervan uitgaande dat de copyright verstreken is, heb ik specifieke uitsneden gemaakt.1 Het boek is te bezichtigen via het ledendeel van Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde (KNGGW).2 De twintigste bijdrage in deze serie gaat over het rouwbord van Willem Hendrick Bartolotti van den Heuvel tot Beichlingen (1698-1763).

Het rouwbord van Willem Hendrick Bartolotti van den Heuvel tot Beichlingen was te vinden in kerk van Ingen. De tekst op het rouwbord luidt “O. 27 Septb. 1763”. In het midden zien we het familiewapen van Bartolotti van den Heuvel. Aan de linkerkant van dit rouwbord zien we de wapens van: Bartolotti van den Heuvel, Van Erp, Thibaut, De Jonge, Boubois, De Bitter, Van Nispen en Van Sloten. Aan de rechterkant zien we de wapens van: Van Goltsteijn, Van Brakell, De Cock van Delwijnen, Van Millinck, Van Meeckeren, Tempier, Van Meerten en Vaeck.

Uitleg: Willem Hendrick Bartolotti van den Heuvel tot Beichlingen was de zoon van Johan Baptista Bartolotti van den Heuvel tot Beichlingen en Geertruijdt Dorothe van Goltsteijn. Vader Johan Baptista was de zoon van Guillelmo Bartolotti van den Heuvel en Jacoba van Erp. Opa Guillelmo was de zoon van Willem Bartolotti van den Heuvel en Margaretha Thibaut. Oma Jacoba was de dochter van Arnout van Erp en Jacomina de Jonge. Overgrootvader Willem was de zoon van Christiaan van den Heuvel en Jenne de Boubois. Overgrootmoeder Margaretha was de dochter van Hendrik Thibaut en Margaretha van Nispen. Overgrootvader Arnout was de zoon van Andries van Erp en Christina de Bitter. Overgrootmoeder Jacomina was de dochter van Jacob de Jonge en ? van Sloten. Moeder Geertruijdt was de dochter van Adriaan Johan van Goltsteijn en Catharina van Brakell. Opa Adriaan Johan was de zoon van Johan van Goltsteijn en Geertruida de Cock van Delwijnen. Oma Catharina was de zoon van Johan van Brakell en Hendricke van Millinck. Overgrootvader Johan was de zoon van Johan van Goltsteijn en Catharina van Meeckeren. Overgrootmoeder Geertruida was de dochter van Gijsbert de Cock van Delwijnen en Maria van Meerten.3 Overgrootvader Johan was de zoon van Lodewijk van Brakell en Catrina Tempier.4 Overgrootmoeder Hendricke was Johan van Millinck en Margarita Vaeck.5

Voetnoten

  1. Mocht het anders liggen dan laat ik mij graag hierover informeren.
  2. https://www.knggw.nl/raadplegen/wapenboeken/.
  3. Het parenteel van dit echtpaar is hier te vinden: https://oorsprong.info/parenteel-van-maria-van-meerten-en-gijsbert-de-cock-van-delwijnen-1575/.
  4. Lodewijk was de zoon van Johan van Brakell en Johanna van Meerten. Het parenteel van dit echtpaar is hier te vinden: https://oorsprong.info/parenteel-van-johanna-van-meerten-1600-en-johan-van-brakell-1580/.
  5. Deze lijn komt overeen met de kwartierstaat die elders gepubliceerd is op deze website: https://oorsprong.info/een-laat-17e-eeuwse-kwartierstaat-en-het-geslacht-van-meerten/.