Home » Betuwse streekgeschiedenis » ‘Genealogie van de familie Van Brakell’ – Scan 17

‘Genealogie van de familie Van Brakell’ – Scan 17

“van Bommel en Ampts Jonker van de Tielre en Bommeler waard was en na Haar trouwde, met … Dogter van Christaen Reinoud van Wijhe en Henrietta Philipina van Brakell vrouw van Teedingsweerd siet Pag: deses 49 sijn eerste vrouws germain Nigt bij sijn eerste vrouw Justina van Brakell hadde Willem Hendrik van Borssele tot Geldermalsen gehad Sijna van Borssele getrouwt met Willem van Dopsh Lt general en colonel van een Regiment Infanterie adjudant van den Prince van Oranje commandeur van Hulst in Vlaanderen.

4e Zoon van Dirk van Brakell en Justina of Josina van Borssele was Gerrit Willem van Brakell geb: 4 Febr: 1684 als Major van de Carabiniers oud 45 jaaren ongetrouwt in 1729 te Breda overleeden.”

Bron met dank aan het Gelders Archief: https://www.geldersarchief.nl/bronnen/archieven?mivast=37&mizig=210&miadt=37&miview=inv2&milang=nl&micode=0451&minr=25555970.

Noot van de redactie: Ziet u fouten in deze transcriptie? Zou u dit dan willen melden via ons contactformulier, dan kunnen wij dit document verbeteren?