Home » Algemeen » Ethiopisch bioloog: ‘Stuur je kinderen naar een school waar de zesdaagse schepping wordt onderwezen’

Ethiopisch bioloog: ‘Stuur je kinderen naar een school waar de zesdaagse schepping wordt onderwezen’

Vandaag verstuurden wij de maandelijkse nieuwsbrief van Fundamentum. Het voorwoord is hier te vinden.1 Het ging over onderwijs met als uitgangspunt de zesdaagse schepping, volgens een theoloog zou dit rieken naar sektarisme. We zijn blij verrast door het aantal positieve reacties op deze nieuwsbrief. Dat is erg bemoedigend!

Ethiopisch bioloog

Een Ethiopisch gepromoveerd bioloog, dr. Abebayehu Desalegn, laat via mijn Facebookpagina het volgende weten:

Send your kids to schools where six day creation is thought. Prov 22-6 Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it.

Voor diegene die minder goed thuis zijn in het Engels. Hij adviseert ons om de kinderen te sturen naar scholen waar een zesdaagse schepping wordt onderwezen. Waarom? Daarvoor verwijst de bioloog naar Spreuken 22:6. In de Statenvertaling staat daar: ‘Leer den jongen de eerste beginselen naar den eis zijns wegs; als hij ook oud zal geworden zijn, zal hij daarvan niet afwijken.’ Gelukkig is het geloof in een zesdaagse schepping niet beperkt tot Nederland, maar wordt dit wereldwijd gevonden. We kennen dr. Desalegn van zijn getuigenis op het congres van CORE Academy of Science2.3 De directeur van CORE, dr. Todd C. Wood, kwam in 2019 met hem in contact en verzond een pakket met boeken naar deze bioloog (zoöloog).4 Het is ondersteunend en bemoedigend om in contact te zijn met dergelijke mensen.

Nederlands bioloog en filosoof

Een Nederlandse bioloog en filosoof mailde mij het volgende:

“Bedankt weer voor je mooie nieuwsbrief! Ik heb zulke info gemist. Al een tijdje.”

Omdat het via de mail verstuurd is, laat ik de naam weg. Bemoedigend! Het is goed om elkaar zó te ondersteunen en een hart onder de riem te steken. Bid voor Fundamentum dat we met ons bezig zijn, God de Schepper alle eer en lof kunnen en zullen toebrengen en dat Zijn Koninkrijk door dit werk opgebouwd mag worden!

Voetnoten

  1. https://oorsprong.info/zesdaagse-schepping-in-een-identiteitsverklaring-sektarisme-voorwoord-nieuwsbrief-d-d-23-10-2021/.
  2. CORE Academy of Science is voor mij een creationistische voorbeeldorganisatie waar gedegen onderzoek wordt gedaan ten gunste van het scheppingsparadigma. Ze hebben een eigen website die hier te vinden is: https://coresci.org/.
  3. Zie voor het verslag van deze conferentie (die in de loop van de komende maand nog verder ingevuld wordt): https://oorsprong.info/het-vieren-van-gods-schepping-in-2020-verslag-van-een-core-conferentie/.
  4. http://toddcwood.blogspot.com/2019/08/looking-ahead-to-africa.html.