Home » Biologie » Biologe en dierenarts dr. Jean K. Lightner start haar eigen YouTube-kanaal

Biologe en dierenarts dr. Jean K. Lightner start haar eigen YouTube-kanaal

Biologe en dierenarts dr. Jean K. Lightner is een eigen YouTube-kanaal begonnen.1 Op haar kanaal staan ten tijde van het schrijven van dit artikel vier video’s. Drie video’s zijn een bijbelstudie over Genesis 1. Eén video gaat over de vraag of wij mensen pijn konden voelen vóór de zondeval.2 We bevelen haar creationistische werk van harte aan.

Dr. Lightner is een bekende creationist die al jaren werkt aan creationistisch onderzoek. Zo is ze betrokken bij het eKINDS-project van Creation Research Society3 eKINDS staat voor Examination of Kinds in Natural Diversification and Speciation.4 In 2018 gaf ze, samen met dr. Kevin Anderson, op de International Conference on Creationism een update van dit onderzoek.5 Ook speelde ze een belangrijke rol bij het (voorzichtig) identificeren van de basissoorten op de ark tijdens de wereldwijde zondvloed. Het laatste project was een omvangrijk werk in opdracht van Ark Encounter6 van Answers in Genesis7.8

Samen met Tom Hennigan schreef dr. Lightner een boek over ecologie. Het boek is vooral geschikt voor het voortgezet onderwijs. In de video hieronder wat meer informatie over dit boek.

Voetnoten

  1. Haar YouTube-kanaal is hier te vinden: https://www.youtube.com/channel/UCjmStIrAuY5nyo-n-Tqq83Q.
  2. Deze video werd oorspronkelijk gepresenteerd op het ‘Creation Celebration’-congres van CORE Academy of Science in 2020. Zie voor een uitgebreide beschrijving van dit congres : https://oorsprong.info/het-vieren-van-gods-schepping-in-2020-verslag-van-een-core-conferentie/.
  3. Creation Research Society is een van de oudste creationistische onderzoeksorganisaties ter wereld. Zie hier voor meer informatie: https://www.creationresearch.org/.
  4. Meer informatie over het eKINDS-project is hier te vinden: https://www.creationresearch.org/ekinds-examination-kinds-natural-diversification-speciation.
  5. Deze paper is hier te vinden: https://digitalcommons.cedarville.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1039&context=icc_proceedings. Dr. Kevin Anderson is fulltime onderzoeker voor het Van Andel Creation Research Center, onderdeel van Creation Research Society.
  6. Na afloop van de International Conference on Creationism in 2018 bezocht ik ook deze ark van Answers in Genesis, beslist de moeite waard: https://arkencounter.com/.
  7. https://answersingenesis.org/.
  8. De uitkomsten van dit omvangrijke onderzoek werd gepubliceerd in Answers Research Journal en later gebundeld in twee monografen: https://answersingenesis.org/store/product/extant-ark-kinds-series-1/.