Home » Engelstalig » ‘99% missing, or where on earth did the time go?’ – Geoloog Paul Garner (MSc.) sprak voor studenten op de Summer School 2022 van ‘Truth in Science’

‘99% missing, or where on earth did the time go?’ – Geoloog Paul Garner (MSc.) sprak voor studenten op de Summer School 2022 van ‘Truth in Science’

In 2018 was Paul Garner (MSc.) van de Engelse (UK) organisatie ‘Biblical Creation Trust’ (BCT) op tournee in Nederland. Hij vloog op 21 november 2018. De twee dagen die volgden sprak hij overdag over ‘Creation or Evolution: do we have to choose?’ voor twee reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs.1 In de avonden sprak hij resp. in Bilzen (België), De Bilt2 en Koog aan de Zaan. Op 24 november 2018 was hij aanwezig op een besloten bijeenkomst voor geologen en geologisch geïnteresseerden om daar een presentatie te geven over de K/Pg-zondvloedgrens.3 Daarna volgden discussies over de verschillende opties waar de post-zondvloedgrens geplaatst zou kunnen worden.4 Dit tournee met Paul Garner was erg waardevol!

In 2022 hield hij een soortgelijke lezing voor de Summer School 2022 van de Europese (UK) organisatie ‘Truth in Science’. De lezing had dezelfde inhoud als die in Bilzen, De Bilt en Koog aan de Zaan, en had als titel: ‘99% missing, or where on earth did the time go?’. Hieronder is de video terug te kijken. Mocht u de bijeenkomsten van deze aardwetenschapper in Nederland gemist hebben, dan is hier de mogelijkheid om deze terug te kijken. Helaas, voor de mensen die alleen de Nederlandse taal machtig zijn, is deze lezing alleen in het Engels te bekijken.

Onder de video staat de volgende korte samenvatting:

“Radiometric dating is regarded by many as establishing a vast age for the earth’s rocks, but 99% of the geological time implied by radiometric dates is missing from any rock section! This talk will look at major features of the earth’s sedimentary rock record that challenge the radiometric time scale and show that they are better explained by the biblical young-age model.”

Voetnoten

  1. Eén lezing daarvan werd opgenomen en hebben we op onze website geplaatst: https://oorsprong.info/why-im-a-creationist-geoloog-paul-garner-msc-op-bezoek-bij-driestar-college/.
  2. Ir. Gert-Jan van Heugten schreef voor het Reformatorisch Dagblad een verslag: https://www.rd.nl/artikel/779075-geoloog-paul-garner-aardlagen-wijzen-op-een-jonge-aarde. Geoloog dr. Pieter Gaemers reageerde hierop in een kort opiniestuk: https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/offset/1/zoekwoord/Pieter+Gaemers/id/tag:RD.nl,20181206:newsml_d915b9725c7c0efe173cef7336adffaf. Ik heb daar weer op gereageerd: https://oorsprong.info/ontbrak-het-garner-aan-feitenkennis-reactie-op-dr-pieter-gaemers-n-a-v-lezing-paul-garner-msc/.
  3. Zie bijvoorbeeld: https://oorsprong.info/mesodma-een-biostratigrafische-uitdaging-voor-een-k-pg-zondvloedgrens/.
  4. Als de Heere leven en de gezondheid geeft hopen we dit jaar met deze besloten groep opnieuw een keer bij elkaar te komen: https://oorsprong.info/besloten-geologiebijeenkomst-creageo-vanwege-gezondheidsproblemen-organisator-verplaatst-naar-25-maart-2023-d-v/.