Home » Nieuwsbrief » Over drie weken een congres over ‘Bijbel & Wetenschap’, doet u mee?

Over drie weken een congres over ‘Bijbel & Wetenschap’, doet u mee?

Over drie weken is het alweer zover. We organiseren dan een congres over ‘Bijbel & Wetenschap‘ met als subthema ‘Intelligent Design’. Helaas is het nog niet mogelijk om elkaar in levende lijve te ontmoeten, vandaar dat dit congres via de digitale weg wordt georganiseerd. Het congres zal D.V. 26 juni 2021 plaatsvinden en wordt georganiseerd door Geloofstoerusting en Fundamentum via het mediaplatform YouTube. Doet u ook mee?Fantastisch goed initiatief! Veel sterkte met de verdere voorbereiding!‘, ‘het lijkt mij een prima initiatief‘, ‘mooi initiatief‘ en ‘de onderwerpen spreken mij zeer aan‘. Zomaar een greep uit de positieve reacties die wij ontvingen toen de mensen zich via het aanmeldformulier aanmeldden. Het doet ons goed dat het initiatief tot dit congres zo positief wordt ontvangen.

Er zullen diverse onderwerpen de revue passeren. Zo spreekt een predikant en theoloog over de onfeilbaarheid van de Schrift en een (kerk)historicus over de verhouding van de twee boeken (het boek van de natuur en de Schrift). Klokslag twaalf zal een wetenschapsfilosoof een inleiding geven tot Intelligent Design. Een bioloog bespreekt fine-tuning in de biologie naar aanleiding van een paper in Journal of Theoretical Biology en twee medische biologen zullen zich met ons verwonderen over het menselijk lichaam. Het dagdeel wordt afgesloten met een presentatie van een geoloog en bioloog over de Cambrische Explosie. In de avond hebben we het paleontologisch dessert met een lezing over dinosauriërs én een lezing over de Mosasaurus, het ‘verschrikkelijke’ zeereptiel dat in lang vervlogen tijden de zeeën van Nederland onveilig maakten. Meer informatie over de sprekers is hier te vinden. 

De toegang is gratis, aanmelden kan via deze link. Het congres is in het bijzonder geschikt voor predikanten, kerkelijk werkers, jeugdwerkers, docenten, academici en studenten. Ook geïnteresseerde leken zijn van harte uitgenodigd om mee te doen! Vragen kunnen aan de spreker gesteld worden via de chat. Mocht u op voorhand al vragen of opmerkingen hebben dan ontvang ik die graag! Als de Heere het leven geeft hopen wij ook in de toekomst dergelijke congressen te organiseren. Mocht u academici kennen die ook een bijdrage zouden kunnen leveren zou u die dan door willen geven? Of wellicht zou u zelf een keer een onderwerp willen presenteren. Wij houden uiteraard altijd het recht om zelf keuzes te maken, maar twee weten meer dan één.

Op de website oorsprong.info van Fundamentum zijn ondertussen meer artikelen verschenen die gaan over het brede thema geloof, ethiek en wetenschap. Hieronder verwijzing naar vijf artikelen: (1) ‘We wassen onze handen stuk’ – Ignaz Semmelweis en de kraamvrouwen van Wenen, (2) EU behandelt christelijke natie Hongarije kwalijk, (3) Finse politicus, Päivi M. Räsänen, spreekt zich uit tegen praktiserende homoseksualiteit en riskeert gevangenisstraf – Vrijheid van meningsuiting en godsdienst in het geding, (4) Natuurlijke brug, ‘Darwin’s Arch’ (Galapagoseilanden), door erosie ingestort, en (5) Bertus van Meerten (1908-1943), gestorven aan de ontberingen van het kampleven.

Veel leesplezier en tot 26 juni 2021 D.V.,

Hartelijke groet,

Jan van Meerten
www.oorsprong.info
info@oorsprong.info