Home » Onderwijs » Mepal heeft een lunch set over dinosauriërs – Leuk en handig voor overblijvers

Mepal heeft een lunch set over dinosauriërs – Leuk en handig voor overblijvers

De scholen gaan aanstaande maandag weer beginnen. Niet alle scholen, alleen regio Noord. Regio Midden heeft nog één week en regio Zuid zelfs nog twee weken. Veel kinderen die verder van de school vandaan wonen of kinderen op scholen met een continurooster zullen op school eten. De tas wordt dan ingepakt met een extra trommel en een fles (een lunch set). Wat is leuker voor kinderen dan om deze trommel en fles in een favoriet thema te kiezen: dinosauriërs. Het bekende merk Mepal1 voorziet met het lunch set in het thema ‘World of Dinos’ in die behoefte.

‘World of dinos’

Het favoriete thema voor kinderen is dinosauriërs. We zien op de voorkant van de trommel en rondom de beker één plaat. Groot voorop is een Tyrannosaurus rex te zien. Op de achtergrond zien we de zon schijnen. In de lucht vliegen zes reptielen van het soort Pteranodon. Op de grond zien we links een vulkaan en bomen. Naast de bomen staat de pantserdino Ankylosaurus. Verder naar links zien we de langnekken van het soort Brachiosaurus. Linksonder zien we nog een voetspoor van de op de voorgrond aanwezige Tyrannosaurus. Bij elkaar een mooi plaatje!

Het lunch set is neutraal, in de zin dat er geen jaartallen (miljoenen of duizenden) worden genoemd. Het set is daarom ook geschikt voor kinderen van christelijke ouders. Er kan natuurlijk bezwaar gemaakt worden tegen de term ‘World of Dinos’, omdat er nooit een tijdperk van alleen maar dinosauriërs is geweest. De botten van dinosauriërs die we vinden in aardlagen worden vaak vergezeld met zoogdier- en vogelfossielen, dit is uit te breiden met fossielen van schildpadden, krokodillen, insecten en zelfs zeeleven. Een wereld van alleen maar dinosauriërs is een illusie. Dit bezwaar is nog meer de gedachten van christenen die geloven dat dinosauriërs op de zesde dag, net als alle landdieren, door God zijn geschapen.

Praktische informatie

Het lunch set bestaat uit een trommel van 750 ml en een beker met een omhoog klikbare tuit van 400 ml. Los kan nog een kleinere beker van 300 ml gekocht worden. Een lunch set in de combinatie kleinere beker en trommel is ook samen te stellen. De trommel, beker en kleinere beker zijn uiteraard ook los aan te schaffen.2 De trommel bevat een los inzetbaar bakje voor groente of fruit en een vorkje om dat lekkers op te eten. Hierdoor is dit lunch set ook geschikt voor een rijkere voedingsvariatie. Het set is gemakkelijk voor kinderen te gebruiken en BPA-vrij.3 De bijgevoegde onderhoudsinstructies geven instructie voor schoonmaken van dit set en aanvullende informatie. Een robuust set voor de dinoliefhebber. Het set is te verkrijgen bij lokale warenhuizen (dan steunt u hen ook) of via het ‘warenhuis’ via internet bol.com.

Deze bespreking is onderdeel van het project ‘Onderwijzen en opvoeden voor de toekomst – Leren over onze vroegste geschiedenis in 2021’. In de komende maanden zal dit project verder uitgekristalliseerd worden. Een dergelijk Opvoedings- en onderwijsproject zal ook onderdeel zijn van het meerjarenplan ‘Fundamentum 2022-2027’, met uiteraard ieder jaar een ander jaartal.

Voetnoten

  1. Het bedrijf Mepal is gevestigd in Lochem en heeft een eigen website: https://www.mepal.com/nl.
  2. Door op de website van Mepal te zoeken op ‘dino’ zijn de prijzen en variaties te zien (https://www.mepal.com/nl#sqr:(q[dino])).
  3. Voor meer informatie over BPA zie de website van het Voedingscentrum: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bpa-bisfenol-a-.aspx.