Home » Gastbijdrage » Dr. Nicki Pouw-Verweij inhoudelijk flink op dreef bij het debat rond de Transgenderwet

Dr. Nicki Pouw-Verweij inhoudelijk flink op dreef bij het debat rond de Transgenderwet

Dinsdag 27 september 2022 werd er een debat gehouden in de Tweede Kamer over de Transgenderwet. Veel politici hebben bezwaren tegen deze wet óf willen het wetsvoorstel drastisch aanpassen. De deskundigenverklaring zou op z’n minst geldig moeten blijven om je ‘gender’1 in het paspoort te wijzigen. Dr. Nicki Pouw-Verwij (van JA21) was inhoudelijk flink op dreef.2 Ze had goede (vooral medisch-biologische) argumentatie en leverde ook tijdens de interrupties sterke vragen en inhoudelijke feedback. We delen haar bijdrage via deze website en daarnaast de video waarbij ze verantwoording aflegt waarom ze tegen de Transgenderwet zal stemmen.3

Waarom JA21 tegen de Transgenderwet stemt

Noot van de redactie: Toen dit debat werd gevoerd was haar academische titel nog drs. Op 16 januari 2023 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op een proefschrift met als titel “Visualizing Rheumatic Diseases, Positron Emission Tomography with novel tracers for early diagnosis and therapy monitoring“.

Voetnoten

  1. Sommigen spreken van ‘juridisch geslacht’. Maar dat is verwarrend omdat ‘biologisch geslacht’ niet gewijzigd kan worden.
  2. Zie deze link voor meer informatie over haar: https://www.parlement.com/id/vkx0e9r3n4xs/n_j_f_nicki_pouw_verweij.
  3. De bijdrage van dr. Roelof Bisschop (SGP) is hier gedeeld en ook veelvuldig bekeken via deze website: https://oorsprong.info/ogen-zijn-de-spiegels-van-de-ziel-bijdrage-dr-roelof-bisschop-in-het-debat-over-de-nieuwe-transgenderwet/.