Home » Nieuws » Dr. Benno Zuiddam (HHS) stelt via zijn website twee e-books van dr. John Byl beschikbaar

Dr. Benno Zuiddam (HHS) stelt via zijn website twee e-books van dr. John Byl beschikbaar

Op dinsdag 23 mei 2023 om 11.00 houdt astronoom en wiskundige dr. John Byl een gastcollege voor studenten van het Hersteld Hervormd Seminarie (HHS). Het betreft een open college zodat ook buitenstaanders uitgenodigd worden om het college te volgen. Eerder gaf ik hier meer informatie over (zie voetnoot).1

Byl is in Amsterdam op uitnodiging van theoloog en classicus dr. Benno Zuiddam. Zuiddam heeft ook een eigen website waar de docent zijn eigen publicaties op wil delen. Met toestemming heeft hij nu ook twee boeken van dr. John Byl online gezet. De e-books zijn vrij te downloaden via deze website. Helaas, voor degenen die dat niet machtig zijn, zijn de boeken in het Engels. Het gaat om ‘How should Christians approach Origins2 en ‘The Divine Challenge: On Matter, Mind, Math & Meaning’3. Het laatste boek is ooit ook in het Nederlands vertaald, maar deze is nog slechts via antiquariaat verkrijgbaar.4 Byl gaat uit van het klassieke scheppingsgeloof, verdedigt op basis van theologische en natuurwetenschappelijke argumenten een historische Adam en verwerpt, op basis van een theologische paper van dr. Noel Weeks5, de gedachte dat Genesis reflecteert naar een foutieve kosmologie uit de oudheid met een platte aarde en een solide hemelkoepel. Vooral het eerste boekje is te gebruiken ter voorbereiding van het college. Het is ook goed te doen, want het eerste boekje telt maar 67 pagina’s. Het tweede boek is ook geschikt, maar om dat binnen ruim een week uit te lezen als voorbereiding van het college vergt meer tijd en doorzettingsvermogen. Met dank aan dr. Benno Zuiddam kunnen wij deze e-books met u delen! Veel zegen bij het lezen!

Voetnoten

  1. https://oorsprong.info/wiskundige-en-astronoom-dr-john-byl-geeft-een-open-gastcollege-aan-het-hersteld-hervormd-seminarie-aan-de-vrije-universiteit/.
  2. Dit e-book is hier te downloaden: https://www.bennozuiddam.com/wp-content/uploads/2023/05/John-Byl-How-should-Christians-approach-origins-BAZ2023.pdf.
  3. Dit e-book is hier te downloaden: https://www.bennozuiddam.com/wp-content/uploads/2023/05/John-Byl-Divine-Challenge-BAZ2023.pdf.
  4. Bijvoorbeeld via de website Boekwinkeltjes: https://www.boekwinkeltjes.nl/su/?qs=Byl&qt=De+ultieme+uitdaging&qo=&zip=&dist=0&lang=&tl=&img=0&shfee=0&oud=0&t=1&n=1&prijsvan=0.00&prijstot=.
  5. Dit wetenschappelijke artikel is hier te lezen: http://www.christadelphian-ejbi.org/creationism/weeks_cosmology_in_historical_context.pdf.