Home » Evenement » Bedankmail aan de ‘bezoekers’ van het congres over ‘Bijbel & Wetenschap’ van 26 juni 2021 – Terugkijken op een geslaagd congres

Bedankmail aan de ‘bezoekers’ van het congres over ‘Bijbel & Wetenschap’ van 26 juni 2021 – Terugkijken op een geslaagd congres

Geachte bezoekers,

We kijken terug op een geslaagde congresdag rond het thema ‘Bijbel en Wetenschap’. Marcel Vroegop (van Geloofstoerusting) bedankt voor de prettige manier van samenwerken. Alle sprekers hartelijk bedankt voor hun, stuk voor stuk, boeiende bijdragen. Alle kijkers en luisteraars bedankt voor hun vertrouwen, feedback en tijd. Voor diegene die toch verhinderd waren afgelopen zaterdag is de livestream hier terug te kijken: https://oorsprong.info/livestream-congres-2021/. We zijn bezig om de presentaties afzonderlijk te uploaden naar onze YouTube-kanalen. Dit zal, als alles meewerkt, komende maand gebeuren. Het avondprogramma is ook via de bovenstaande link te bekijken. Deze lezingen zijn afzonderlijk onder de livestream te zien. Het betreffen alle drie paleontologisch-geologische lezingen: één over Dinosauriërs, één over Mosasauriërs en één over de Cambrische explosie.  De eerste twee zijn in het Engels (deze zomer bieden we daarvan ook een Nederlandse samenvatting, hou daarvoor de website in de gaten). Mocht u nog vragen hebben over een lezing of anderszins dan kunt u deze vraag stellen via het contactformulier of door deze e-mail te beantwoorden. Het contactformulier is hier te vinden: https://oorsprong.info/contact/.

Voorafgaande aan het congres verscheen op de website van Christelijk Informatie Platform (CIP) een interview met spreker dr. ir. Adriaan van Beek. Deze is met toestemming van dit platform ook hier te lezen: https://oorsprong.info/wat-iedere-christen-moet-weten-over-ons-immuunsysteem-juist-in-coronatijd/. Op zaterdagochtend voor aanvang van het congres stuurden we deze nieuwsbrief: https://oorsprong.info/vandaag-een-congres-over-bijbel-wetenschap-kijk-mee-nieuwsbrief-d-d-26-juni-2021/. Tijdens mijn openingswoord kregen we de vraag of ik de boeken die ik op de vijftiende dia liet zien in een lijst wilde zetten. Deze boekenlijst is hier te vinden: https://oorsprong.info/boekenlijst-openingswoord-congres-26-6-2021/. We hopen deze vandaag of morgen nog aan te vullen met meer details.

Mocht u na deze lezingen nog niet genoeg hebben van het thema ‘Bijbel & Wetenschap’ dan verschijnen er maandelijks diverse artikelen over dit thema op de website oorsprong.info. Een greep: (1) COLUMN: Zwerfstenen in de polder, (2) Mijlpaal: tweehonderd artikelen op oorsprong.info!, (3) “Adam niet geleerd, Christus niet begeerd”- Interview met Gereformeerd Venster, (4) Studenten mogen geen congres over Intelligent Design organiseren op de campus, en (5) Finse politicus, Päivi M. Räsänen, spreekt zich uit tegen praktiserende homoseksualiteit en riskeert gevangenisstraf – Vrijheid van meningsuiting en godsdienst in het geding.

Nogmaals hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid en hopelijk tot ziens!

Hartelijke groet,

Jan van Meerten