Home » Betuwse streekgeschiedenis » ‘Aantekeningen uit gedrukte publicaties betreffende het dorp Brakel en de familie van die naam, met ingekleurde familiewapens’ – Scan 5

‘Aantekeningen uit gedrukte publicaties betreffende het dorp Brakel en de familie van die naam, met ingekleurde familiewapens’ – Scan 5

“L.

Dochters van Willem Frederik van brakel.
Louisa Isabella, getrouwd in ’t Jaar 1720 met Willem van Liere, Heere van Katwijk, Drossaard van Heusden en Breda, Hoogheemraad van Rijnland.
Henrietta Philippina, in echt verEenigd met Christiaan Reinoud van Wijhe, Heere van Echtelt.

M.

Zoon van Dirk Louis van Brakel.
Floris Adriaan van Brakel, beschreven in de Ridderschap des Kwartiers van Nijmegen.

Het Wapen van Brakel Zijn twee Staande Visschen van Zilver, op een veld van Keel. Volgens S: van Leeuwen.

Volgens later uitgekoomen Werk, betrekkelijk de Wapens aldus afgebeeld.”

Op een Veld van Keel, twee Zilveren, met de ruggen tegens malkanderen staande gekromde geschubte en gevinde Visschen of Zalmen, het Schild bezooid met zilveren geklaverde Kruisen 3, 2, 3, en gedekt met Eene Kroon, en Enkel Gouden Klimmende gevleugelde Griffioen met Hemkraag.De queriles a deux Saumons adosser, courber, Ecailler, Lorrez d’argent, semé de croip trefflies de nume chargé dúme Couronne; Surmonté, D’un Griffon Naisfant d’or, ailé, et Cordele.

Bron met dank aan het Gelders Archief: https://www.geldersarchief.nl/bronnen/archieven?mivast=37&mizig=210&miadt=37&miview=inv2&milang=nl&micode=0451&minr=25565599.

Noot van de redactie: Ziet u fouten in deze transcriptie? Zou u dit dan willen melden dan via ons contactformulier, dan kunnen wij dit document verbeteren?