Home » Biologie » Dr. Don Batten: “We zouden niet (meer) moeten bestaan”

Dr. Don Batten: “We zouden niet (meer) moeten bestaan”

Noot van de redactie: Bovenstaand vraaggesprek wordt gevoerd in het Engels. Er zijn helaas geen Nederlandse ondertitels beschikbaar.

Vanuit een evolutionistisch perspectief zou de mensheid niet meer moeten bestaan. We bewegen genetisch gezien achteruit met 62 willekeurige mutaties die per nieuwe generatie worden toegevoegd.

In deze aflevering hebben we een gesprek met Dr. Don Batten, voormalig CEO en senior wetenschapper bij Creation Ministries International (CMI). Don is een tuinbouwkundige met een PhD van de Universiteit van Sydney in New South Wales, waar hij op een boerderij is opgegroeid. Dr. Batten vertelt hoe hij aanvankelijk evolutie als vanzelfsprekend beschouwde, maar hoe zijn universitaire jaren hem ervan overtuigden dat Darwinisme, als theorie van afstamming vanuit biologisch en genetisch perspectief, onmogelijk is. Aanvankelijk maakte dat hem tot een oudeaardecreationist, omdat dat door de aardwetenschappen leek te worden aangegeven. In zijn zoektocht naar een samenhangende bijbelse- en wetenschappelijke wereldbeschouwing, kwam hij uiteindelijk uit op het klassieke christelijke of katholieke scheppingsbeeld, zoals de kerkvaders deze onderwezen.

In dit gesprek beantwoordt Dr. Batten ook enkele van de grote vragen die veel mensen stellen over de schepping. Welke bewijzen heeft u dat het scheppingsverhaal in de Bijbel geschiedenis is? Hoe pasten alle dieren in de ark van Noach en hoe kon de aarde zich in de paar duizend jaar sinds die tijd opnieuw bevolken met soorten? Waar haalde Kaïn zijn vrouw vandaan?

Voedsel om te overdenken en te overpeinzen! Sluit je bij ons aan voor deze stimulerende ontmoeting met Dr. Don Batten in Queensland, Australië. Kijk hierboven of luister via Spotify of Apple.

Deze gastbijdrage is met toestemming van dr. Benno A. Zuiddam vertaald en overgenomen van zijn website Signs of the Times. Het originele artikel is hier te vinden.

In 2013 was dr. Don Batten in Nederland en sprak hij voor studenten aan de Wageningen Universiteit. Deze lezing werd opgenomen en is hier terug te kijken.