Home » Bijbelse geschiedenis » ‘Things which ought to be better known about the Resurrection of Jesus’- Dr. Peter Williams hield in 2012 een lezing over de opstanding van de Heere Jezus Christus

‘Things which ought to be better known about the Resurrection of Jesus’- Dr. Peter Williams hield in 2012 een lezing over de opstanding van de Heere Jezus Christus

De opstanding van de Heere Jezus Christus is een belangrijk heilsfeit. Afgelopen vrijdag verwezen we al naar een lezing van evolutiebioloog en apologeet Ruben Jurritsma (MSc.) om te laten zien dat de historiciteit van de opstanding belangrijk is voor het christelijk geloof. Uiteraard, zo gaven wij aan, gaat de betekenis van de opstandingsgeschiedenis dieper (of: verder) dan alleen historiciteit.1 Op 7 april 2012 gaf de bekende dr. Peter Williams, bekend van zijn boek ‘Can We Trust the Gospels?’2, een lezing voor het Passover/Easter Weekend van de Champion Forest Baptist Church in Houston. Deze lezing werd gesponsord door The Lanier Theological Library in Houston. De lezing is opgenomen en hieronder in de Engelse taal te beluisteren. Veel zegen bij het kijken en luisteren!

Voetnoten

  1. Deze ‘Paasgroet’ van Fundamentum is hier te lezen: https://oorsprong.info/fundamentum-wenst-u-ook-in-2024-een-gezegende-goede-vrijdag-en-gezegende-paasdagen-toe/.
  2. Dr. Richard Buggs verwees tijdens zijn oratie ook naar dit boek: https://oorsprong.info/trees-of-life-do-they-exist-inaugurele-rede-van-dr-richard-buggs-aan-de-queen-mary-university-of-london/. Het boek wordt hier te koop aangeboden: https://ukstore.creation.com/product/1826-can-we-trust-the-gospels.