Home » Theologie » God als Schepper: de vraag naar de voorhistorische Jezus – Dr. Benno Zuiddam sprak hierover op een theologisch congres

God als Schepper: de vraag naar de voorhistorische Jezus – Dr. Benno Zuiddam sprak hierover op een theologisch congres

Vandaag herdenken we de menswording (incarnatie) van Jezus. Jezus was er altijd al, óók voor Zijn vleeswording. Hij was betrokken bij de Schepping en kwam naar de aarde om óók mens te worden. Over deze moeilijke, maar ook mooie, materie sprak prof. dr. Benno Zuiddam onlangs voor de European Association for Biblical Studies in Wuppertal. Hij sprak zijn bijdrage uit voor de onderzoeksgroep Biblical Theological Investigations into the Attributes of God. De presentatie had hij van tevoren opgenomen en deze op zijn YouTube-kanaal geplaatst. De geleerde geeft argumenten vanuit de Bijbel voor een voorhistorische Jezus én geeft aan wat dit leerstuk kan betekenen voor de theodicee: de huidige wereld is niet hetzelfde als de oorspronkelijke schepping. Goede Kerstdagen toegewenst en veel zegen bij het kijken.

Deze video is met toestemming van de spreker/auteur overgenomen van zijn website. Het originele artikel is hier te vinden.