Home » Feedback & Vragen » Feedback & Vragen 2022: Wie zitten er in het bestuur van Ouwehands Dierenpark?

Feedback & Vragen 2022: Wie zitten er in het bestuur van Ouwehands Dierenpark?

Vorige week publiceerden we het eerste deel van het vijfluik over menselijke evolutie over miljoenen jaren in Ouwehands Dierenpark.1 Ouwehands Dierenpark is een mooie dierentuin in de Gemeente Rhenen. In het artikel werd aangegeven dat het jammer is dat een dierenpark in het hart van de Biblebelt slechts menselijke evolutie over miljoenen jaren wil propageren en geen melding maakt van het alternatief: namelijk schepping door God. We willen een vraag, van een medestander, die we kregen naar aanleiding van dit artikel hieronder beantwoorden

Vraag

Een medestander stelde via Linkedin de volgende vraag:

“(…) Wie zitten er in het bestuur van Ouwehands Dierenpark?”

Antwoord

De eigenaar van Ouwehands Dierenpark is de ondernemer en investeerder Marcel Boekhoorn (1959).2 In 2000 kocht Boekhoorn het park op en volgens berichten redde hij het daarmee van een faillissement.3 Sindsdien heeft de ondernemer hard aan de weg getimmerd en heeft hij Ouwehands Dierenpark van de ondergang gered. De directeur van Ouwehands Dierenpark is de marketeer Robin de Lange. Bioloog José Kok (MSc.) is de zoölogische directeur.4 Zij is verantwoordelijk voor de verzorging en het welbevinden van de dieren in het park.5 Dan is er ook nog de Stichting Ouwehand Zoo Foundation. Deze stichting heeft ten doel om de in het wild levende dieren, die soortgenoten zijn van de beesten die in Ouwehands Dierenpark te zien zijn, te beschermen en in stand te houden. Ze doen dat door middel van ‘het werven van fondsen’ en ‘het (finanieel) [sic] ondersteunen van projecten’.6 Voorzitter én secretaris van het bestuur is de hierboven genoemde bioloog J.F. (José) Kok (MSc.), de penningmeester is de, voor mij (nog) onbekende, H.M. Wien en ondernemer M.M.J.J. (Marcel) Boekhoorn staat geregistreerd als algemeen bestuurslid. Een kort antwoord op de vraag: Marcel Boekhoorn is de eigenaar van Ouwehands Dierenpark en hij heeft voor de dagelijkse leiding in het dierenpark Robin de Lange en José Kok aangesteld.

Voetnoten

  1. https://oorsprong.info/menselijke-evolutie-en-miljoenen-jaren-in-het-hart-van-de-biblebelt-1-inleiding-van-een-vijfluik-over-menselijke-evolutie-in-ouwehands-dierenpark/.
  2. Zie Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Marcel_Boekhoorn. Hier is hij aan het woord als het nieuwe pandaverblijf geopend is: https://www.ouwehand.nl/nl/marcel-boekhoorn-aan-het-woord.
  3. https://www.meetingmagazine.nl/magazine/artikel/386/13336/coverstory-ouwehands-dierenpark-rhenen:-meer-dan-een-dierentuin.
  4. Twee jaren geleden, toen er een pandajong geboren werd, waren ze samen te zien bij Op1: https://www.youtube.com/watch?v=v4Lm8yr5AnI.
  5. https://issuu.com/wageningenur/docs/ww2020_03_nl/s/11022607.
  6. Zie hier voor meer informatie: https://www.ouwehand.nl/uploads/formulier-pubplicht-anbi-OZF-juni-202274.pdf.