Home » Genealogie » Transcriptie boek ‘Genealogie Van Abcoude van Meerten’ – Pagina 141

Transcriptie boek ‘Genealogie Van Abcoude van Meerten’ – Pagina 141

Gelegen inde Provintie van Uijterecht ontrent Emmenes en Daer samen op t’ Huijs ofte kasteel gaen woonen. En doen bij haer geprokereert een soone en Eene Dochter bijde van Eene Dracht.

Joncker Johan en Jofferou Mechtelt van Abcoude van Merthen.

Als doen wierde die Heer Maerschalk seer Doof want hij swaer Lijde in dat Heuweke hadde en Wierde van alle sijn middelen te eene mael geconsumeert, En daer en boven Tot Grooter Hartseer van Haer Man En Twe kinderen en van bijde kandt de Elustere familie En vrinden, met wel En Comporteerde en Liep van de Man Dat men alles de pen niet dient te vertrouwen

Doen Ao 1651 sij gisterven en Overleden En Begraven in de kerk en kelder doen behoorende de Heer van Drakenburgs In de Haer Tot Emmenes vertrouwde.

Als wanneer dese Joncker Piter Errenst van Abcoude van Merthen Maerschalk & niet wel siende door sijn Doofheijt En inkomoditijt door de werrelt te komen.

Noot van de redactie: De transcriptie van deze pagina is (nog) niet gecontroleerd door derden. Voelt u uzelf vrij om wijzigingsvoorstellen door te geven via ons contactformulier.