Home » Genealogie » Transcriptie boek ‘Genealogie Van Abcoude van Meerten’ – Pagina 139

Transcriptie boek ‘Genealogie Van Abcoude van Meerten’ – Pagina 139

Desen Joncr. Aerent Jan van Loo heeft sijn Luijt: Collo: Plaets nu Ao. 1691 gequiteert met het ongeluke dat hem geschiet was door een ander collonel boven het Hooft te krijges mits behoudende sijn traktement nae dat soo veel uijtgestaen hadt inde slagtij slond.

Joncker Piter Errenst van Abcoude van Merthen Een eenigen soon van Joncker Johan van Abcoude van Merthen Heere van het Huijs te Schalkwijk en Maerschalk van Wijck, en van Joffrou Wendel Berdesius was in sijn Jonkheijt een schon jongkman die van sijn monbers op gevoet is en sick heel Maenefies altijt hief soo in klederen als anders als soo een Edelman toestondt want al met schone redeluke middelen van sijn ouders begaeft was, en hebben doen om redene en profijt van den Boedel de Mombers Het Huijs te Schalwijck dat Reddel Maetick was verkoft aen de Heer Rau Die oock Heer van t’ Dorp was.

En tot sijn iaeren gekomen sijnde Moeste de Ammoerse aen een heel Fraeie Jofferow in de Beto woonende die tijt tot Uijtert en nock eenichsins sijn verwantschap was. Genaemt Joffrou Cock van Delwijnen. Die haer moeder een Joffrou Canter van Geslachte was.

In de kantlijn staat: “Is gebooren tot Wijck te Deurst. Den 14 April 1619 En op Maendags daerop gedoopt”.

Noot van de redactie: De transcriptie van deze pagina is (nog) niet gecontroleerd door derden. Voelt u uzelf vrij om wijzigingsvoorstellen door te geven via ons contactformulier.