Home » Genealogie » Transcriptie boek ‘Genealogie Van Abcoude van Meerten’ – Pagina 137

Transcriptie boek ‘Genealogie Van Abcoude van Meerten’ – Pagina 137

En Joffrou Cornelia van Abcoude van Merthen Huijsvrou van Joncker Damas van Loo Capt: En Majioor is den 25 August: 1652 in de verdestruweerde kerk Begraven want daer dien tijt de Meeste van Conditie waere Begaven, Naelaetende Doen Nocs Twe kinderen en Haeren Man daer nae is dese Vrouwe weder op genomen & vervoert t Lijck & begraven bij haer Man inde secs te Dromyje alwaer haer Blasoen nu is Hangende van Joncker Damas van Loo daer nae geworden Luij Collonel. En doen voor de Twe Rijse Heer Trout tot Leuwerden A0. 1655 met Joff Burmania.

En doen Ao. 1666 is dese Luijt Collonel Loo overleden en Tot Coeverden aen guistterou gevoert begraven in de kerk Naelaetende een Eenige voor soon Begraven te te Donrijp alwaer sijs Blasoen met 16 quardieren en Ornamenten hangt .

Joncker Aerent Jan van Loo Geboorten Ao 1650 den 27 febr. En vernoemt nae bijde de Groot Vaders en is tot Leuwerden op gevoet bij sijn vader inde Moli sae sics geexerseert En is Ao 1667 Geworden Venderics van de Lijf guarde van de Vorst van Vrieslant Vorst Casimier van Nassau Stadthouder van Vrieslandt Binnen Leuwerden in Garnisoen ick selfs sien voorsedes.

In de kantlijn staat: “Die is overleden Ao. 1675.”

Noot van de redactie: De transcriptie van deze pagina is (nog) niet gecontroleerd door derden. Voelt u uzelf vrij om wijzigingsvoorstellen door te geven via ons contactformulier.