Home » Genealogie » Transcriptie boek ‘Genealogie Van Abcoude van Meerten’ – Pagina 135

Transcriptie boek ‘Genealogie Van Abcoude van Meerten’ – Pagina 135

Den ousten soon Joncker Johan van Abcoude van Merthen is gebooren den 10 Mert 1591 op een saterdags Tot Uijtert op de Verkens Merkt inden Oudvaer Dese Joncker Johan was Maerschalk van t’ Nedersticht van Uijteregt, was oock door koop Heer van Tut Huijs te Schalkwijck genaemt Wiltenborgs

Hij is getrout aen een seer Rijke Jofferou genaemt Joff. Wendel Berdesius Dochter van den Heer van waer men huijsen ontrent Alkemaer woonende, haer moeder was uijt Vrieslandt Joffrou Loo van geslachten.

Waer bij hij geprokereert heeft Eene soon En Eene Dochter en daer en Boven Nock een Bastertsoon Jan genaemt. Waer van Hier achter sal gesproken worden op sijs Plaats Os.

Deze Joncker Johan van Abcoude van Merthen Maerschalk en Heere van Schalkwijk is op den 10 april 1632 tot Uijtert overleden en korts daer aen tot Schalwijk in de kerke op Coor Begraven waer nock Blasoen hangt. Met sijn 8 Quartiren is Hangende.

Dit hier nevens onder t’ Blasoen XXX.

Dat nu A. 1686 verhangen is.

In de kantlijn staat: “Wij dus nock. Willem van Berdesius was in de Raet van Staten in tijt van de Graef van Lijcester 1584.

Noot van de redactie: De transcriptie van deze pagina is (nog) niet gecontroleerd door derden. Voelt u uzelf vrij om wijzigingsvoorstellen door te geven via ons contactformulier.